Etiketler

21 Temmuz 2016 Perşembe

Sarah JIO – Böğürtlen Kışı



Sarah Jio'nun bu kitabını oldukça merak ediyordum. Yazarın okuduğum ilk kitabı, kendisinin de ilk kitabı olan "Mart Menekşeleri" idi.Şimdi ki kitabımız ise "Böğürtlen Kışı". 



Sarah Jıo Böğürtlen Kışı’nı üçüncü çocuğuna hamile iken yazmış ve annelik duygularını gerçekçi ve güzel bir şekilde ele alıyor. Kitabın yayınevi Arkadya Yayınları oldukça güzel bir kapak tasarım ve püsküllü kitap ayracı ile bizlerdeki okuma istediğini artıyor. Kitabı okurken üzülecek ,meraklanacak, sevinecek, heyecanlanacak ve tekrar üzüleceksiniz.


Bir çok duygunun bir arada olduğu Böğürtlen Kışı kitabı, Jio'dan alışkın olduğumuz bir tarz olan, bir günümüz bir geçmiş olarak  iki zamanda birden akıyor. Hikayemizin geçmiş zaman kısmı 1933 yılında Seattle'da geçiyor. (Hatırlarsanız Mart Menekşeleri'nin arka planında da Seattle'daki Bainbridge Adası vardı. Yazar Seattle'ı seviyor olmalı.)
Kitabın kahramanı Vera Ray, üç yaşındaki oğlu Daniel'ı karlı bir mayıs günü gece vardiyasından döndüğünde evde bulamıyor. Yüreğinden , canından bir parça kaybeden Vera , sevdiği adamdan kalan son parçasını da kaybediyor. Claire Aldridge ise günümüzde akan hikayede genç gazetecidir. Gazete yöneticisi Claire’den , mayıs ayı olmasına rağmen ansızın bastıran kar fırtınası ile ilgili bir haber yapması isteniyor. Bu haber ile ilgili ne yapacağını bilmeyen Claire 1933 yılındaki Daniel’in kaybolma olayına rastlıyor. Bu olayı o zamanlar Böğürtlen Kışı olarak yayınladıkları için kitabın ismi Böğürtlen Kışı oluyor. Claire , araştırmalarına devam ederken Daniel’a ile arasında bir bağ olduğunu düşünüyor. Araştırmalarının sonunda hem Daniel’ya hem de Vera’ya ne olduğunu buluyor.
Hikayenin gerisini sizlere bakıyorum. :)
İtiraf etmeliyim ki kesinlikle doyurucu bir kitap !
Bu tarz kitapları okumayı seviyorsanız eğer, Böğürlen Kışı tam size göre! 




Kitap Bilgileri ; 

Yazar : Sarah JİO
Sayfa Sayısı: 360
Baskı Yılı: 2013Yayınevi: Arkadya Yayınları


Keyifli Okumalar ... 
İnstagram :minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder