Etiketler

15 Temmuz 2020 Çarşamba

Batı Karadeniz Gezisi 3. Bölüm – Kristal Teras , Tokat Kanyonu , Ulukaya Kanyonu

Batı Karadeniz Gezimize Yörük Köyü ve Safranbolu sonrası doğa ile iç içe olacağımız bir yöne doğru çeviriyoruz. Günün son saatlerinde Batı Karadeniz'in yeşil tonlarına yakından şahit oluyoruz.



Safranbolu’da 2-3 saat gezdikten sonra Kristal Teras ve Tokat Kanyonu’na doğru gezimize devam ediyoruz. Safranbolu’ya 8 km uzaklıktaki Kristal Teras , eşsiz bir manzarayı deneyimlemenizi sağlıyor. Kristal Teras , 80 metre yüksekliği ve 11 metre genişliği olup , 30 kişiyi taşıyabilecek kapasiteye sahip. Terasın camının pis ve çizilmiş olması nedeniyle pek alt tarafını görmek mümkün olmuyor. 



Giriş 4 TL olup ,içerisinde kafede bulunuyor. İsterseniz kafede oturup manzaranın tanıdı çıkarabilirsiniz , isterseniz Tokat Kanyonu’nda yürüyüş yapabilirsiniz.  Sincap, at ve kaz gibi pek çok türdeki hayvanın barındığı meydanda 9 km uzunluğunda geniş bir yürüme parkuru bulunuyor. Üstelik kanyon içerisinde paintball veya ata binme gibi çeşitli sportif aktiviteler yapabilmek de mümkün.



Günün son durağı ise Ulukaya Kanyonu bir diğer adıyla Ulukaya Şelalesi oluyor. Ulus Çayı’nı oluşturan şelale , 10 metre genişliğe sahip bir kaya oyuğunun içerisinden çıkan su yaklaşık 20 metre yükseklikten dökülmektedir. Şelalenin döküldüğü yerde oluşan ve yaklaşık 30-40 metre genişliğe sahip olan göletteki su,Ulukaya Kanyonu boyunca akıp gitmektedir. Aynı zamanda bu kanyon bir köyün içerisinde bulunuyor ve köyün su ihtiyacı buradan karşılanıyor. Kanyona giriş ücretsiz. Kanyon oldukça sessiz sakin ve yeşilin her tonunu görmeniz mümkün.








Ulukaya Kanyonunun hemen girişinde yer alan kayanın dibinden, lezzeti mükemmel bir kaynak suyu çıkıyor. Bir boru vasıtasıyla kaynak suyu yol kenarına ulaştırılmış. Şelale ve kanyonu turladıktan sonra dönüşte bu lezzetli suyu, kana kana içmeyi sakın unutmayın...


Artık dinlenme vakti , Bartın’da kalacağımız otele gidip güzel geçirdiğimiz günün yorgunluğunu atıyoruz.
Gezimize devam ediyoruz…
İyi Gezmeler…

 İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder