Etiketler

21 Temmuz 2016 Perşembe

Sarah JIO – Yağmur Sonrası


Sarah Jio’nun okuduğum üçüncü kitabı olan Yağmur Sonrasını da diğer kitaplar gibi tek nefeste okudum diyebilirim.

Bu kez aşkı konu alan Jio ; heyecan , mutluluk , üzüntü gibi bir çok duyguyu yine bir arada yaşattı okuyucularına. Sarah Jio’nun kalemi ve Arkadya Yayınları’nın tasarımı bir araya gelince kitap beni oku diye sesleniyor resmen. :)



Hikayemize gelirsek ; ana konusu ikinci dünya savaşında filizlenen aşk öyküsüdür.
Yağmur sonrası kitabımızın kahramını hemşire Anne’dir. Anne düğün için hazırlıklarını yaparken arkadaşı Kitty ile birlikte Bora Bora adasına hemşilik yapmaya gidiyor. Anne , nişanlısı  Gerard'a karşı hissettiklerinin aşk olup olmadığından emin olamıyor ve gittiği adada hislerinin ne olduğuna karar vermeyi amaçlıyor. Bora Bora adasına yaklaşık bir yıl kadar yakın arkadaşı Kitty ile kalıyor. Bu bir yıl içinde neler oluyor neler. Anne , asker olan Westry ile aşk yaşamaya başlıyor. Anne ve Westry adada buldukları bir bungolowu tamir ediyorlar. Bir gün gözlerden uzak olan bungolowlarında güzel zaman geçirirken bir cinayete şahit oluyorlar. Aylar sonra Anne'nin görevi bitiyor ve evine dönüyor. Westry ise farklı bir savaşa gidiyor. 

 Peki tüm bunlardan sonra ne oldu? Anne Gerard ile evlenir mi ? Yoksa Westry ile aşkını yaşamaya devam eder mi ? Cinayet ortaya çıkar mı ? Adada neler oluyor ? Anne’ye ne oldu ?

İşte tüm bu soruların cevabı seneler sonra Anne’nin torunun yaptığı ince araştırmada ortaya çıkıyor. Yani soruların cevaplar kitabın sayfalarında yer alıyor. :)


Sarah Jıo’nun bu kitabı ile kaleminin ve konusunun ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha fark edeceksiniz.


Kitap Bilgileri ; 

Yazar : Sarah JİO
Sayfa Sayısı: 347
Baskı Yılı: 2014
Yayınevi: Arkadya Yayınları


Keyifli Okumalar ... 
Instagram :minebasarn
Facebook : Mine Başaran

Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder