Etiketler

29 Haziran 2020 Pazartesi

Rise of Empires : Ottoman



Rise of Empires: Ottoman 1453 yılını ve Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethini konu alıyor.

Yapımcıları arasında, merkezi Los Angeles’ta bulunan bir Türk firması da bulunuyor. Dizi her biri 40-45 dakikadan oluşan, toplam 6 bölümden oluşuyor. Tuba Büyüküstün, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Damla Sönmez gibi ünlü isimlerin oyuncu kadrosunda bulunduğu dizinin orijinal dili İngilizce olup özel isimler harici Türkçe ifade geçmiyor.

Prof.Dr. A.M Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan danışmanlığında kaleme alınan belgesel dizinin Türkçe anlatımını Halit Ergenç seslendiriyor. Yapımcılığını Karga Seven ile birlikte STX Entertainment’in üstlendiği yapımın yönetmen koltuğunda Emre Şahin oturuyor.

Belgesel dizi tarihe damgasını vuran padişahlardan Fatih Sultan Mehmet’in yükselişini ve İstanbul’un fethini konu alıyor. Netflix platformunda bizim tarihimizi anlatan bir yapımın bulunması harika. Ayrıca oyuncuların bir çoğu Türk olmasına rağmen uluslar arası bir dilde konuşmaları da beğendiğim bir diğer nokta.


Netflix platformunda bulunan en güzel Türk yapımı dizi olduğunu düşünüyorum. Tarih kitaplarından öğrendiğimiz olayları gözler önüne seren bir dizi. Benim gibi tarihsel konuların aklınızda kalmasında zorlanıyorsanız ve unutuyorsanız bu diziyi tavsiye ediyorum.
İyi Seyirler…


Netflix'te Rise of Empires : Ottoman: https://www.netflix.com/title/80990771
Youtube'de Rise of Empires : Ottoman : https://www.youtube.com/watch?v=t3ISUY0l0WQ


 İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder