Etiketler

13 Kasım 2016 Pazar

Terminal


Yine bir Tom Hanks’in baş rolünü üstlendiği bir film ile karşısınızdayım. Ufuk’da bende Tom Hanks’in oyunculuğunu çok sevdiğimizden dolayı bize yakın gelen filmlerini izliyoruz. İşte buda onlar biri olan Steven Spielberg yönetmenliğindeki ” Terminal’’.


Film tüm süre boyunca adından da anlaşılacağı gibi Terminal’de yani havaalanında geçiyor. Peki neden orada geçiyor ? İşte hikayesi ;Tom Hanks’in canlandırdığı Viktor Navorski’nin tek bir hayali vardır , oda yıllar önce kaybettiği babasının , gazetede görüp etkilendiği cazz grubundaki herkesten imza alıp topladığı kavonaza ,  imza alamadığı son kişiyi bulup imzasını aldıktan sonra koleksiyonu tamamlamak. Bu hayali  için Krakozya’dan ABD’ye yola çıkan Viktor ABD’ye iniş yaptığı anda havaalanında kalmak zorunda kalır. Neden mi ? Çünkü memleketi Krakozya’da askeri darbe olur ve ne ülkesine dönmesine izin verilir ne de ABD ye girmesine.

Zor bir hikayeye başlayan Viktor bu durumu benimser ve eğlenceli bir hale getirir.Tom Hanks’in oldukça başarılı bir iş çıkardığını söylemeden geçemeceğim. TomHank dışında oyuncu ekibinde yer alan Catherine Zeta Jones’in oyunculuğu da gayet başarılıydı. Ayrıca filmde geçen Krakozya hayali ve kendine özgü bir dili olan ülkedir.

Diğer bir önemli nokta ise Terminal filmi gerçek bir yaşam hikayesinden esinlenmiştir. 1988’den 2006’ya kadar 18 yıl Gaulle Havalimanı’nda yaşayan Mehran Karimi Nasseri’den esinlenilmiştir.

2004 yapımı olan bu filmi izlemekte biraz geç kalmış olsam da iyi ki izlemişim.
Boş zamanınız varsa ve bu filmi izlemediyseniz hemen açın ve izlemeye başlayın. :)
İzledikten sonra yorumlarını merak ediyorum. Lütfen benimle de paylaşın. :)






İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder