Etiketler

6 Şubat 2017 Pazartesi

Gülşah ELİKBANK – Yalancılar ve Sevgililer


Her yazımda katıldığım 10 gün 30 yazar etkinliğinden bahsetmesem olmaz. Ama elimdeki kitapları okuyup yorumlaya devam ettiğim sürece etkinlikten bahsetmeye devam edeceğim ve siz de gitmediğiniz için pişman olacaksınız. :)

Şimdi gelelim yeni kitabımıza. Artık kişisel gelişim romanlarını bitirip hikayelerin içinde buldum kendimi. Elinbank’ın son kitabı olan Yalancılar ve Sevgililer romanından bahsedeceğim. Yazımın sonunda ise Gülşah Elikbank ile tanışmamızı kısaca özetleyeceğim.

Transilvanya’da geçen bu hikayenin içerisinde tarih , polisiye , aşk ve macera her şey bulunuyor.  Hikayenin bir bölümü içerisinde aşk ve polisiye bulunan günümüzde gerçekleşirken , diğer bölümü ise yüzyıllar öncesi kendini yalnızlığa mahkum bırakan VladTepeş bulunuyor. İki bölüm paralel olarak ilerliyor.


Hikayemizin tüm aşkları yaralı. Günümüzde geçen bölümde kahramanımız Maya , sevgilisini kaybetmiş. Annesi psikiyatr , babası ise öğretmen. Annesinin hastası olan Elif ise Maya ile arkadaş oluyor. Elif , çocuk yaşta cinsel istismara uğramış yaralı bir kadın. Tüm herkesi birleştiren nokta ise Maya’ya gelen gizemli mektuplar.  Bu mektuplar sayesinde kendilerini Romanya’da buluyorlar. Maya amcasına ulaşmak için babası , Elif ve arkadaşları Kadir ile birlikte yola koyuluyorlar. Hikaye bu şekilde başlıyor ve devam ediyor.

Mektupların ardı arkası gelmiyor ve sonunda bir tören gecesinde tüm her şey çözülüyor. Tören gecesinde Maya bilmediği tüm gerçekleri öğreniyor. Peki mektuplardan ve tehditlerden kurtuluyor mu ?işte bu sorunun cevabını öğrenmek için kitabı okumanızı öneriyorum.

Kitabın bazı yerlerinde yüzyıllar öncesine dönülse de olaylar karışmıyor. Tam tersi daha iyi anlamamıza neden oluyor. Okurken tarih ile ilgili bilgiler ediniyorsunuz , Romanya sokaklarını gözünüzde canlandırıyorsunuz , heyecanı ve tehlikeyi, gerçek aşkı hissediyorsunuz. Tüm bunları okurken sonunda ne olacağını merak ediyorsunuz
Hızımı alamayıp hikayeyi 2 günde bitirdiğimi söylemeden de geçemeyeceğim. Böyle bir hikaye okumayalı çok uzun zaman oldu. Tüm umutsuzluklara rağmen tekrar aşk başlıyor. Elikbank , diğer kitaplarını fantastik tarz da yazdığını söylüyor. Pek fazla fantastik sevmediğim için sanırım en doğru kitabını seçtim ve okudum.

Gülşah Elikbank ile tanıştığım için ayrıca mutluyum. Kitap hakkında kısaca bir konuşma geçince aramızda en yakın zamanda okuyacağımı ve geri dönüş yapacağımı söyledim. Eğer şuan bu yazımı sizde okuyorsanız elinize , kaleminizesağlık. Sizinle tanışma fırsatına eriştiğim için çok mutluyum. Sizin yazılarınızı yakından takip etmeye devam edeceğim.
Bir romanın içinde aşk , polisiye , tarih , macera arıyorsanız bu kitap tam size göre.


Kitap Bilgileri ; 

Yazar : Gülşah ELİKBANK
Sayfa Sayısı: 236
Baskı Yılı: 2015
Yayınevi: Kırmızı Kedi

Satın Almak İçin ;http://www.dr.com.tr/Kitap/Yalancilar-ve-Sevgililer/Gulsah-Elikbank/Edebiyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0000000669813 

İyi okumalar. :)


Kitaplığımda ki yeri.

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

2 yorum:

  1. Merhabalar;)
    Gülşah Elikbank'ın sayfasından geliyorum.Son kitabı "İhtimal"e henüz başlamamın dışında, tüm kitaplarını okumuş bir hayranıyım ;)
    Çok güzel olmuş tanıtımını. Ayrıca da tanışmamıza vesile olduğu için mutlu oldum. Sevgilerimle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncellikle teşekkür ederim. Gülşah Hanım sayesinde tanıştığımız için bende çok memnun oldum. En yakın zamanda sizin blog sayfanızı da inceleyeceğim. Görüşmek üzere. :)

      Sil