Etiketler

8 Kasım 2017 Çarşamba

Yaşamın Kıyısında


Birçok kez Oscar ödülü almış olan Yaşamın Kıyısında filmi çok kez karşıma çıkmıştı. Hep izlemeliyim deyip unuttuğum filmlerin arasında olan bir filmdi. Boş zamanımda film izlemeyi düşünürken karşıma çıktı ve bu kez atlamadan açıp izlemeliyim dedim.

Filmin başrolünde Casey Affleck ( Lee ) bulunuyor. Lee sessiz bir karakter. Fakat her sahnesinde çok inandırıcı oynuyor ve sanki o an gerçek bir hikâyeyi izliyormuş gibi hissediyorsunuz. Yani hiç rol yaptığını hissettirmiyor sizlere. Diğer başrol oyuncusu ise Lucas Hedges ( Patrcik). Patrcik ise acısından ne yapacağını şaşıran genç bir öğrenci.

Hikaye Boston şehrinin soğuk karlara bürünmüş kış mevsiminde Lee’nin hayatta kalma mücadelesi ile başlıyor. Lee hayatını bir apartmanın görevlisi olarak devam ettiriyor. Yalnız bir şekilde hayatta kalmaya çalışırken bir gün abisinin kaybı ile acılarına başka bir acı daha ekleniyor. Ve kendi acıları içinde çırpınırken birde artık yeğeni Patrcik ile ilgilenmesi gerekiyor. Patrcik 16 yaşında babasının kaybetme acısı ile baş etmeye çalışan , annesinden uzakta olan bir çocuk. İşte bu günden sonra Lee ve Patrcik birlikte acılarla baş etmeye çalışıyorlar. Aslında Lee’nin bu hayatta yalnız kalmasının bir sebebi ise bir felaket. Bu felaket filmin en etkileyen sahnelerinden biri. İzlediğinizde ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.


Filmin yavaş akışı olması benim pek hoşuma gitmedi. Olay örgüsünde , yaşanan facia dışından her hangi bir aksiyon veya heyecan yok. Yani film şaşırtan , meraklandıran , heyecanlandıran bir film değil , tam tersi hüzünlendiren , düşündüren bir film. Film geçmişle şuan arasında sürekli gidip geliyor , bu da çoğu zaman kafa karışıklığına sebep olabilir.

Herşeye rağmen oyunculuk ve konu gerçekten güzeldi. Gerçek bir konu olması ve bu konuyu tüm duygularla yaşatmaları filmin izlenmesi için yeterli bir sebep. O kadar gerçek bir konu ki aslında vermek istediği bir çok dersi alıyorsunuz. Yani kendinize veya tanıdığınız birinin her an başına gelebilecek olayları anlatması.
Sakin ve dram türü filmlerden hoşlanırım diyorsanız tam size göre bir film.


Boş bir zamanınızda izleyebileceğiniz bir film…

Yaşamın Kıyısında Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=7M4xoQRMOhw
Beyaz Perde de Yaşamın Kıyısında Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-231408/
Sinemalar da Yaşamın Kıyısında Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/229612/manchester-by-the-sea



İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran

Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder