Etiketler

9 Kasım 2017 Perşembe

Çarpma Kart Oyunu (Çarpım Tablosu Materyali )


Sizlerle daha önceden Sürpriz Çarpma Oynunu paylaşmıştım. Fakat orda da söylediğim gibi çarpma öğretimini ne kadar çok farklılaştırırsak öğrenimi o kadar kolay olur. İşte tam da bu yüzden yeni bir çarpma oyunu ile karşınızdayım.

Hazırlanması oldukça kolay olan bu oyunu oynamakta kolay. Öncelikle hazırlığından bahsedelim. Renkli kartonları alıp küçük dikdörtgenler olacak şekilde kesiyoruz. Benim kartların boyutu 5x8. Sonra da üzerine bir tahta kalemi ile işlemleri yazıyoruz. 9x0 , 10x10 gibi sayıları da yazmayı unutmayın. Bunlar oyunda önemli sayılar olacak. :) İşte kartlarımız hazır. Yapımının oldukça kolay olduğunu daha önceden söylemiştim.

Şimdi gelelim oyunun nasıl oynanacağına. Benim uyguladığım oyun 2 kişi olacak şekilde düzenlemiştim. Fakat siz isterseniz 3 kişi de oynayabilirsiniz. 2 kişi olarak düşünürsek her bir oyuncuya oyun başında 4kart veriyoruz. Oyunculardan biri oyuna başlayıp elindeki kartlardan sonucu en küçük olan kartı atıyor. Diğer oyuncuda atılan kartın daha büyük sonuçlu kartı elinde varsa onu atarak kartı alıyor. Ve elindeki kartlardan tekrar atıyor. Yani oyunda işlemin sonucu olan büyük olan kartı alıyor ve ayrı bir yere koyuyor. Elimizdeki 4 kart bittiğinde ise tekrar kalan kartlardan 4 kart dağılıyor ve oyun bu şekilde devam ediyor. Oyun sonunda toplanan kartlarında yazan işlemlerin sonuçları toplanarak kazanan belli oluyor. :)

Bunun oynanması oyuncuların çarpma işlemlerinin tamamını öğrenmiş olması gerekiyor. İşte bu yüzden ben öncelikle kartları tanımaları ve çarpma işlemlerinin tamamını öğrenmeleri için kart seçerek sonucu söylemelerini istiyorum. Tüm çarpma sonuçlarını öğrendiklerinde bu oyunu oynayacağınızı da söyleyin ki öğrenmeleri için merak ve heyecan uyandırmış olursunuz.

Bu oyunda diğer çarpma oyunu gibi sınıf ortamında oynanması zor bir oyun. Bu yüzden anne-babalar bu oyunu çocuklarınız ile birlikte hazırlayıp , oynabilirsiniz. Eminim ki hepiniz çok eğleneceksiniz. :)
Çocukların kolay öğrenimleri için bu şekilde kolay oyunlar hazırlabiliriz. Hem çocuklar eğleniyor hem de siz onların öğrendiğini görünce mutlu oluyorsunuz. :)
Umarım oyunun oynamasını anlatabilmişimdir. Anlaşılmayan bir yer varsa her zaman sorularınızı cevaplama hazırım. :)



İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder