Etiketler

5 Kasım 2017 Pazar

Grey’s Anatomy


İzlediğimiz yabancı dizi yorumları devam ediyor. Grey’s Anatomy ise Doktorlar dizinin uyarlandığı dizi. Doktorlar dizisini küçükken defalarca izlemişliğim vardır. Yabancı dizi arayışındayken Grey’s Anatomy’nin birkaç sezonunu izleyelim dedik. Ufuk , Doktorlar’ı hiç izlemediği için ben ona yer yer Türkiye’de nasıl uyarlandığını anlatıyordum.
Grey’s Anatomy adından da anlaşılacağı gibi medikal tarzında komedi , dram tarzında içerikli bir dizi. 2005 yılında çekilmeye başlamış , toplam 13 sezonluk bir dizi. (çekimleri devam ediyor.) Her bölümde 45 dakikalık ayrı bir macera söz konusu.

Doktorluk mesleğini konu alan dizi , doktorların kendi iç dünyasını , hastaları ve meslektaşları ile yaşadıkları sorunları ele alıyor. Seattle Grace Hospital’de çekilen dizi stajyer olarak başlayan bir öğrenci grubunu konu alıyor. 5 stajyerin etrafında dönen dizi her sezonda değişikliklere uğraşmıştır. 

Tüm sezonları izlememe rağmen akıcı bir dizi. Doktorları defalarca izlememe rağmen tabi ki Grey’s Anatomy çok daha güzel. Hatta Grey’s Anatomy’i izledikten sonra Doktorları televizyonda görünce hemen geçtiğimi söyleyebilirim.  İkisinin tek ortak noktası incelenen vakalar diyebilirim. Onun dışında stajyerlerin ve doktorların özel hayatında yaşananlar çoğunlukla farklı. Buda dizinin gidişatını değiştiriyor tabi ki.

Doktorluk üzerine kurulan bu dizi benim sevdiğim diziler arasında.
Umarım bir gün tüm sezonlarını bitirme şansım olur. J

Sizlerde bu diziyi izlediniz mi ? Düşünceleriniz neler ? İzlemeyi düşünür müsünüz ? 




İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder