Etiketler

25 Mayıs 2018 Cuma

In The Heart Of The Sea – Denizin Kalbinde



1820 yılında Herman Melville’in balina tarafından saldırıya uğrayan bir geminin hikayesini konu alan , ünlü roman Moby Dick’den uyarlanan bir film Denizin Kalbinde.
Film 2016 yılında gösterime girmiş. Yönetmeni Ron Howard olan filmin başrolünde Chris Hemsworth ve Benjamin Walker bulunuyor. Macera , fantastik ve dram türünde bir film. 2 saat uzunluğunda olan filmde zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.


Herman Melville adındaki yazarın , Tom Nickerson ile yaptığı bir görüşme ile başlıyor film. Tom Nickerson , gençliğinde Essex gemisinin yaşadığı felakette hayatta kalan birkaç insandan biri. Tom , bu felaketi yaşadığında henüz 14 yaşında bir çırakmış ve o günden sonra bu konu ile ilgili hiç konuşmamış. Ta ki Melville  onunla görüşmeye gelene kadar. Tom , Melville’ye felaketi baştan sona anlatıyor ve bizlerde bu felakete şahit oluyoruz.




Essex gemisi gaz yağı olarak  kullanılan balina yağı için balina avlamaya , Pasifik Okyanusuna açılan bir gemi. Geminin birinci kaptanı George Pollard , ikinci kaptanı ise Owen Chase. Bu iki kaptan arasındaki tecrübe farklılığı kendi belli ediyor. Bu farklılıklar da iki kaptan arasında büyük gerilimlere yol açıyor.

Aylar süren yolculukta ilk zamanlarda balina bulamayan denizciler , rotalarını değiştirip başka yöne doğru ilerliyorlar. İşte yönlerini değiştirdikleri an felaketler başlıyor.

Öyle sahneler var ki nefes kesiyor. Düşünün ki bir balina , gemiye saldırıyor hatta alabora ediyor ve dönüp giderken gösteri yapıyor. Balina resmen gemiciler ile dalga geçiyor ve işte o an nefesiniz kesiliyor.


Film hikayesi o kadar güzel ki , bazı sahnelerin efekteleri sizleri hayal kırıklığına uğratıyor. Bazı bölümlerin yetersiz kalması çokta göze çarpmamalı böyle bir hikayede.

Etkileyici bir denizcilik hikayesi.
Başarılı oyunculukları ve harika hikayesi ile seyre değer bir film.
Bir şans vermesini öneririm.
İyi seyirler...

Denizin Kalbinde Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=Aczm4Z8kgxY
Beyaz Perde de Denizin Kalbinde Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-144338/
Sinemalar da Denizin Kalbinde  Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/167071/in-the-heart-of-the-sea


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder