Etiketler

28 Mayıs 2018 Pazartesi

Büyüktür , Küçüktür Oyunu


Matematik öğretimini ne kadar çok eğlenceli hale getirirsek , matematiği o kadar çok sevdiririz. Aslında matematik öğretimi oyunlarla çok daha kolay hale gelebilir. Bu oyunlar öğretimi kalıcı hale getirirken , sorularla uygulamaya daha kolay geçilebilir.
İlkokulda matematik öğretiminin bir konusundan küçüklük , büyüklük , eşitlik konusu. Bununla ilgili bir çok materyal hazırlanabileceği gibi bununla ilgili değerlendirilme yapılırken farklı bir yöntem izlenebilir. İşte bu yöntem soruları kağıda değil de farklı renklerdeki kartonlara yazarak öğrencilere dağıtmak. Öğrencilerin tek yapması gereken ise doğru işaretin üzerine bir tane sticker yapıştırmak.

Bunlar için tek yapmanız gereken , renkli kartonları aynı boyutta olacak şekilde dikdörtgen olarak kesmek. Sonra da üzerine sorunuzu yazarak , alt bölümde işaretleri yazmak ve stickerları hazırlamak.Oldukça kolay olan bu materyal , bir o kadar da çocuklar için merak uyandırıcı.

Bu materyali 3. Sınıflara uygun olarak hazırladım. Fakat sizlerde daha büyük sınıflara , daha farklı sayılar vererek uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda sınıf ortamında yapabileceğiniz gibi evde çocuğunuz ile de yapabilirsiniz. Hatta oyun şekline getirip her doğru sayısına ödül vererek pekiştireç yapabilirsiniz.

Her ders günlük hayattan örnekler ile eğlenceli hale getirilerek , çocuklarda merak, heyecan uyandırır. Bu merak , heyecan da öğrenme istediğini artırır ve dikkat yoğunlaşır. İşte bunların sonucunda dersler sevilir.

Öğrenemeyen , yapamayan öğrenci yoktur. Doğru öğrenim yöntemini bulamayan öğretmen vardır. Doğru öğrenim yöntemi ile tüm öğrencilerde öğrenim sağlanabilir.
Lütfen öğrencilerimizi iyi tanıyalım ve öğrenimleri doğru bir şekilde yapalım.
İyi dersler…



İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder