Etiketler

18 Ağustos 2017 Cuma

Fethiye Gezisi 4. Bölüm : Ölüdeniz ve Belceğiz Plajı


Hüzünlendiren Kayaköy’den ayrıldıktan sonra ki durağımız Ölüdeniz .Ee tabi Fethiye’ye gezisinde de Ölüdeniz’e girmezsek olmazdı. İşte bu yüzden şimdi sıra da tuzlu sularda yüzmek , kumsalda güneşlenmek var.
Yaklaşık bir yarım saatlik yolun sonunda Kayaköy’den Ölüdeniz’e vardık. Ölüdenize yaklaştıkça yollar virajlı olmaya başladı ve tepeden Ölüdeniz’in manzarası görünmeye başladı. Ölüdeniz Tabiat Parkı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın işletmesinde bulunduğu için giriş ücreti bulunuyor. Biz grup olarak gittiğimiz için ücretler hakkında kesin bir bilgi veremeyeceğim ne yazık ki. Fakat internette bu konu hakkında bilgilerin mevcut olduğunu düşünüyorum.

Otobüsümüzü park alanında park ettikten sonra Ölüdenize doğru yürümeye başlıyoruz. Denize paralel olan taşlık ve ağaçlık bir yoldan ilerliyoruz. Ağaçların arasından görünen o muhteşem denizi gördükçe heyecanlanıyoruz.

Yürüdüğümüz yolun sol tarafında kalan açık deniz Belceğiz olarak adlandırılıyor. Yolun sonunda sağ tarafta kalan koy gibi yer ise Ölüdeniz olarak adlandırılıyor. Denizine geçmeden önce yürüdüğümüz yol boyunca sahilde ücretsiz kullanabileceğiniz kabinler ve tuvaletler bulunuyor. Ölüdeniz ile belceğiz denizinin karşımı olan uç bölgesinde bir cafe buluyor.

Belceğiz ve Ölüdeniz bölümünde de şemsiye ve şezlongları ücretli olarak kullanımı var. Fakat yine siz kendiniz şemsiyenizi getirdiğinizde koyabileceğiniz yerler de bırakılmış. Genelde Fethiye fotoğraflarında görünen deniz Belceğiz denizi oluyor. Ölüdeniz, Belceğiz denizinin hemen arka kısımda bulunuyor. Aralarındaki fark ise Belceğiz açık bir deniz olduğu için zaman zaman dalgalı oluyor , ve suyun sıcaklığı daha düşük oluyor. Ölüdeniz ise havuza benzediği için dalganın olmadığı suyu daha sıcak olduğu , kumsalında daha küçük ve dar olduğu bir bölüm.
Ölüdeniz
Biz her iki kısımda da denize girdik. İlk tercihimiz Ölüdeniz kısmı oldu. Karşınızda yeşilliğin manzarası ile kendinizi deniz sularında buluyorsunuz. Herhangi bir dalga olmadığı içinde rahatlıkla denizde doyasıya eğleniyorsunuz. Yaklaşık bir yarım saatlik yüzme molası verdikten sonra birde Belceğiz kısmına geçtik. Belceğiz kısmındaki suyun soğukluğu ve denizin dibindeki büyük , kaygan taşlar bizi korkuttu. Biraz oranında manzarası izledikten sonra Ölüdeniz bölümüne geçtik.


Bizim gittiğimiz tarihta denizin henüz ısınmamış olması nedeniyle Belceğiz’de yüzemedik.Siz eğer Ölüdenize gitmeyi düşünüyorsanız yanınızda deniz ayakkabısı getirmenizi öneriyorum. Çünkü taşlıklardan oluşan kumlardan dolayı ayaklarımızın tabanları çok acıdı. Biz almadığımız için , hazırlıksız geldiğimiz için çok pişman olduk. Sizde aynı durumu yaşamayın diye yanınızda deniz ayakkabısı getirin.
Belceğiz 
Eğer denize girmeyi tercih etmiyorsanız gün boyu kano ve deniz bisikleti bulunuyor. Bizde binip derinlerde denizin nasıl olduğunu merak ettik. Fakat grup ile gittiğimiz için bir buçuk  saatlik bir süremiz vardı. Bizde bu süremizi yüzme ile değerlendirmek istedik. İleride bir gün tekrar gittiğimizde deniz bisikletine bineceğimize eminim. :)

Sizler denizde yüzerken gökyüzüne doğru baktığınızda rengarenk yamaç paraşütlerini görebilirsiniz. Onlarında iniş yeri bu plajmış. Bir sonra ki geldiğimizde yapacağımız deniz bisikletine ek olarak bir de yamaç paraşütünü ekledik. Çünkü Ölüdeniz’in gökyüzünden o muhteşem görüntüsünü ikimizde merak ediyorduk.
Belceğiz deniz kıyısı :)
Kumsalının taşlık olmasının dışında her şeyi ile beğendiğimiz Ölüdeniz maceramızı da sizinle paylaştık. Aklınıza herhangi bir soru varsa hemen yorum kısımına ekleyebilirsiniz.
Bir sonraki bölümde Fethiye merkezinden bahsederek Fethiye gezimizi bitiyoruz. En yakın zaman da Fethiye Merkezi yazısı blogta olacak. :)


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran


Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder