Etiketler

30 Ağustos 2017 Çarşamba

Half Nelson


Öğretmen adaylarının izlemesi gereken filmlerin arasında bulunuyor Half Nelson. 2007 yapımı olan film Türkiye’de vizyona girmemiş olmasa da oldukça ilgi çekmiş ve bir çok liste de yer alıyor. Bir çok yerde karşıma çıkınca bence izlemeye karar verdim ve sonuç olarak izledim sizlerle paylaşıyorum.
Filmin başrolünde RyanGosling ( Nelson ) bulunuyor. New York’un yoksul bir mahalle okulunda geçiyor.  Nelson genç bir tarih öğretmeni. Öğretim tekniği olarak bir çok öğretmenden farklı yöntemler seçerek öğrencileri ile iyi iletişim kuran bir öğretmeni. Sınıfında genellikle siyahi öğrenciler olduğu için sivil haklar ve eşitlik gibi konulardan bahsediyor. Öğrencilerini kötülüklere karşı korumaya çalışırken , kendinden bahsetmeyen bir öğretmen.

Sınıf dışında bir de kız basket takımını da o çalıştırıyor ve öğrencilerinin gözünde muhteşem bir öğretmen gibi görünse de özel hayatın bir uyuşturucu bağımlısı. Bir basket maçı sonrası öğrencilerinden birisinin onu uyuşturucu kullanırken görmesi ile işler değişiyor. Öğrencisi Drey onu görene kadar muhteşem bir öğretmen olarak görünürken , Drey’in onu görmesi ile o muhteşem öğretmenlik bitmeye başlıyor .Peki ya Drey’in hayatı nasıl ? Onunda hayatında uyuşturucuya yer var mı? Nelson tüm her şeye rağmen uyuşturucuyu bırakıp öğretmenliğine mi yoksa uyuşturucuya devam mı etti ?İşte bu soruların cevabı ise filmin sahnelerinde.

Film aslında öğretmenlerin dışında herkese hitap ediyor. Neden diyecek olursanız hepimiz hayatımızda sorunlar yaşıyoruz ve bu sorunlar bazen kendi içimizde kalırken bazen de çevreden birileri öğreniyor. İşte o nokta da o sorunu iyice büyütüp her şeyi batırmak mı yoksa savaş verip kendimizi kurtarmak mı ? Bunun cevabını ve güzel mesajlar içeren bir film.

Filmin içinde yer yer sıkılmış olsam da son sahnelerinde beni meraklandıran noktalar oldu. O yüzden izleyebileceğiniz ve kendinize bir şeyler çıkarabileceğiniz bir film.
Öğretmen adayları , öğretmenler ve herkes kendine bir mesaj çıkarabilir bu filmden.


İzlemelisiniz. 

Half Nelson Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=BNdg2Ds3Fpw
Beyaz Perde de Half Nelson Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-109793/
Sinemalar da Half Nelson Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/6341/tepetaklak-nelson


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder