Etiketler

21 Ocak 2018 Pazar

Silver Linings Playbook / Umut Işığım


Sürekli yabancı dizi izlemekten film izlemeye pek zamanım kalmıştı. Her seferinde bu akşam film izleyelim deyip filmlere baktığımda bulamayıp , dizi izlemeye devam ediyordum. Sanırım bunun sebebi izlediğim yabancı dizilerin bağlımlılık yapmasıydı. :)
Neyse ki sonunda Umut Işığım filmi izlemeye karar verdim. Her zaman olduğu gibi bu filmi de Onedio önerilerinde bir çok kez görünce bir şans vermeliyim dedim ve açtım izlemeye koyuldum. Öncelikle şunu söylemeliyim ki Matthew Quick’in romanından uyarlanmış bir film. Başrollerine baktığımızda karşımıza Bradley Cooper ve Jennifer Lawrence çıkıyor. Filmin birçok ödülü olduğunu da söylemeliyim.

Filmin konusu ise Pat bir tarih öğretmeni. Bir gün eşini evde başka biriyle görünce tüm dünyası değişiyor. Adamı öldüresiye döven Pat , mahkeme kararıyla 8 ay rehabilitasyon merkezinde kalıyor. Rehabilitasyon merkezinden çıkmasıyla film başlıyor. Hala eski eşini geri kazanmak için uğraşan Pat için zor günler başlıyor.

Bir gün ortak arkadaşları sayesinde eski eşinin de arkadaşı olan Tiffany karşısına çıkıyor. Tiffany ise eşini , işini kaybetmiş , zor bir hayat sürdürüyor. Birlikte bu zor günlerin üstesinden gelmeye çalışıyor olsalar da aralarında bir anlaşma oluyor. İşte bu anlaşma nedir ? Filmin sonunda Pat , eşine kavuşuyor mu ? Tüm bunların cevabı filmin sahnelerinde.

Pat ve Tiffany birbirine çok benzeyen karakterler. İkisinin de zor bir yaşamı , psikolojik sorunlar var. Onları buluşturan şey ise umut. Pat ve Tiffany ilişkisi dışında filmde Pat’in ailesi ile olan ilişkisinin anlatıldığı bir çok sahnede bulunuyor.

Aslında filmde başroldeki iki karakterin sorunlu olduğu gösteriliyor. Fakat filmi izledikçe sorunsuz birinin olmadığını fark ediyorsunuz. Pat’in babası , totemleri ile iddialarda bulunuyor , Pat’in eski eşi ise düğün müziklerinde eşini aldatıyor ve Pat’in abisi ise kendi başarılarını anlatıp , Pat’i yerin dibine batıyor ve ve ve …

122 dakikalık filmi sıkılmadan , sonunu tahmin ederek izledim.  Daha çok romantik komedi bir film olduğunu düşünerek izlemeye başlasam da aslında ne çok romantik , ne çok komedi , ne de çok dramdı. Her şeyden biraz biraz bulunduruyordu.

Eğer boş zamanınız varsa değerlendirebileceğiniz bir film.

Şimdiden iyi seyirler. :)

Umut Işığım Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=rhYRyJkZjY8
Beyaz Perde de Umut Işığım Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-145397/
Sinemalar da Umut Işığım Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/83515/the-silver-linings-playbook




İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder