Etiketler

3 Ocak 2018 Çarşamba

Olive Kitteridge


Kitaptan uyarlama olan mini dizi 4 bölüm ve tek sezonluk. Bizim de bu aralar kısa dizilere olan ilgilimiz artmış olmasıyla başladık izlemeye. Her bölümü bir saat olan diziyi iki günde bitirdik. Her ne kadar toplamda 4 saatlik bir dizi olsa da 25 yıllık bir süreci içeriyor.
Evlilik, arkadaşlık , aşk , hayat, aldatma, ölüm , yaşlılık, gençlik gibi bir çok farklı konuyu ele alıyor ve sizi hikayenin içine bir yerden alıyor. Biraz durağan bir dizi olsa da karakterler , çekilen sahnelerle muhteşem bir dizi olduğunu söyleyebilirim.

Başrolünde Frances McDormand ( Olive ) ve Richard Jenkins ( Henry) bulunuyor. Mini dizinin hikayesi İngiltere’nin Maine bölgesi Crosby kasabasında geçiyor. OliveKitterge ve ailenin bu kasaba geçirdikleri 25 yıllık süreçteki hazin hikayesini  ele alıyor.

Olive Kitterge huysuz , çok bilen , uyumsuz bir matematik öğretmeni.  ( Aynı mesleği yaptığımız için öğretmenlik sahnelerinde çocuklara olan olumsuz davranışları beni çok kızdırdı diyebilirim. ) Aslında bu karakterin görünen yüzü. Çünkü yıllar geçtikçe bazen onun için üzüldüğümüz noktalarda oluyor. Herşeye rağmen benim çok kızdığım bir karakter oldu.

Henry Kitterge ise uysal , sevgi dolu , güleryüzlü , iyimser bir eczacı. Karısının yaptığı tüm olumsuzluklara rağmen ona çicek alıp gelip , not yazdığı kağıdı verdiği sahneler etkileyiciydi. Karısı ne yaparsa yapsın hiçbir zaman kendinden ödün vermiyor. Dizi de en sevdiğim karakter oldu Henry Kitterge.

Ve yan rollerde bulunan oğulları , Olive’nin öğrencileri , Henry’nin asistanı ve arkadaşları… Her sahnesi ile muhteşem bir hikaye işleniyor.

Dört saat gibi kısa bir süre de birçok farklı konuyu işleyen mini diziyi izlemelisiniz.
Tadının damağınızda kalacağından emin olabilirsiniz…
En kısa zamanda açın ve izleyin. :)


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder