Etiketler

9 Mart 2019 Cumartesi

Saving Private Ryan – Er Ryan’ı Kurtarmak


Ufuk’un en sevdiği filmlerden biri olan Er Ryan’ı Kurtarmak birde birlikte izleyelim dedik. Benim ilk izlemem ikin Ufuk’un 4. yada 5. İzlemeseydi. Savaş filmlerine artık iyice alıştığım için büyük bir heyecan ile izlediğimi söyleyebilirim.

1998 yılında çekilen bu film hiç o kadar eski olduğunu belli etmiyor. Hatta o dönemin en iyi görsel filmi bile diyebiliriz. Steven Spielberg’in yönettiği , Tom Hanks’ın başrolünde olduğu filmin kötü olacağını hiç düşünmemiştim zaten.

Film başladığı gibi kendinizi savaşın ortasında buluyorsunuz. Filmin ilk 25 dakikasındaki Normandiya çıkartması sahneleri , savaş filmleri arasında en iyi savaş sahnelerinden biri. Karakterleri tanımadan , neyin ne olduğunu anlamadan savaş başlıyor.

İkinci Dünya Savaşını konu alan filmin ilerleyen sahnelerinde savaş devam ediyor. Haklı haksız yere ölenler , birçok askerin çektiği acılar gözler önüne seriliyor. Kahramanlık sergilemeye çalışan biri yok sadece görevlerini yerine getirip hayatta kalmaya çalışan askerler var.



Filmin konusuna gelecek olursak ,bir ailenin 4 erkek çocuğu var ve hepsi savaşa katılıyor. Birgün anneleri bir haber alıyor ve 3 oğlunun savaşta öldüğünü  öğreniyor.  Amerikan Başkanı ailesinin tek erkek çocuğu olan Ryan’ı savaştan geri çekilerek annesinin yanına gönderilmesi için emir veriyor. Bu emir için yüzbaşı John Miller’in başında bulunduğu sekiz kişilik ekip görevlendiriyor. Fakat savaş olan bir yerde Ryan’ı bulmak hiçte kolay olmuyor.

Konusu oldukça güzel olan bir film. Oyunculuklar ilgili ise söylenecek çok fazla şey yok. Herkes rolünün hakkını vermiş. Eğer kan görmeye dayanamıyorsanız filmi izlememelisiniz.

Her ne amaçla savaşılırsa savaşılsın , adam öldürmenin anlamsız olduğu filmde daha iyi anlıyoruz.
İnsanların savaş koşullarında en inanılmaz durumlarda verdikleri en inanılmaz kararları izliyorsunuz.
İzlemeniz gereken bir film diye düşünüyorum.
İyi seyirler…


Er Ryan’ı Kurtarmak Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=rCnul0fZYaM
Beyaz Perde de Er Ryan’ı Kurtarmak Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-18598/
Sinemalar da Er Ryan’ı Kurtarmak Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/906/er-ryani-kurtarmak


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder