Etiketler

2 Mart 2019 Cumartesi

Müslüm



Müslüm filmi vizyona girer girermez soluğu sinemalarda aldık. Uzun zamandırda sinemaya gitmediğimizi  fark ettik. Evde dizi ve film izlemeye alıştığımız için sinemaya gitmeyi unutmuştuk. Bu film sayesinde tekrar sinemaya gitmemize sebep oldu.

26 Ekim 2018’de vizyona giren bu film Müslüm Gürses’in hayatını anlatıyor.  Bir biyografi filmi olduğu içinde yaşanan herşeyin gerçek olduğuna inanmak zorunda kalıyoruz. Bazen insanların öyle bir yaşamları oluyor ki nasıl dayanmışlar tüm bunlara diyebiliyorsunuz. İşte bu filminde öyle bir yaşamı ele almış ki , şaşırıp kalıyorsunuz.

Müslüm Gürses’in çocukluğu ile başlıyor film. Çocukluğundan gençliğine ve hatta yetişkinliğine dair tüm hikayesini gözleri önüne seriyor. Şöhret basamaklarını nasıl çıktığı , geçirdiği ağır kazayı, Muhterem Nur ile tanışması ve evliliğini konu alıyor.

Müslüm Gürses’in her dönemini farklı kişiler hayat vermiş. Ergenlik döneminde Şahin Kendirici’yi görüyoruz. Güzel ve başarılı bir şekilde rolün altından kalkıyor. Gençlik döneminden itibaren ise Timuçin Esen’i görüyoruz.  O nasıl bir canlandırma , nasıl bir oyunculuk. Söylenecek hiçbir söz bulunmuyor.  Sahnede , özel hayatta yaptığı her şeyi ile başarılı bir şekilde rolünü oynamış.


Timuçin Esen , filmde şarkıları kendi söylemesi ise büyük başarı. Oyunculuğunun yanında çok da iyi şarkı söyleyen Esen , Müslüm Gürses’in şarkılarınını da güzel bir şekilde seslendirmiş. Şarkıları kendisinin söylemesi oyunculuğunu daha da ön plana çıkarmış.



Muhterem Nur’u ise Zerrin Tekindor’u görüyoruz. Aslında pek benzetememişler. Tabi Zerrin Tekindor’un oyunculuğu her zaman olduğu gibi söylenecek bir söz bulunmuyor.  Diğer oyunculuklara baktığımızda ise Erkan Avcı , Erkan Kolçak Köstendil , Ayça Bingöl gibi usta isimler karşımıza çıkıyor.
Filmle ilgili şunu söylemem gerekir ki , filmde bazı bölümlerin gerçeği yansıtmıyor. O bölümlerin kurgulandığını bilmeniz doğru olur. 


Normal de arabesk müzikten pek hoşlanmasam da filmden sonra uzun bir süre Müslüm Gürses’in şarkılarını dinlemeye başladık. 

Filmi izlemediyseniz , izlemenizi öneririm.
Müslüm Gürses ile ilgili hiçbir bilgi sahibi olmadan izlediğim film sayesinde şarkılarını bile dinler oldum.
Oyunculuklar ve sahneler ile güzel bir film ortaya çıkmış.
İyi seyirler…


Beyaz Perde de Müslüm Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-260585/
İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder