Etiketler

26 Mart 2020 Perşembe

The Intouchables – Can Dostum



Film listemizde sürekli ismi geçen bir filmdi. Birçok kez karşımıza çıkmış ve her seferinde izleyelim demiştik. Sonunda izledik ve işte bilgileri sizlerle.
Gerçek dostluk hikayesini konu alan 2011 yapımı bir film. Olivier Nakache ve Eric Tolendo ikilisi hep senoryo yazarı hemde filmin yönetmenleri. Oyuncularına baktığımızda ise François Cluzet , Omar Sy, Anne Le Ny gibi isimler ön plana çıkıyor. Üstelik film birçok ödül alarak başarısını da kanatlamış.


Philippe , zengin bir iş adamı ve aristokrattır. Yamaç paraşütü kazası geçirirek boyundan aşağısı felç olmuştur.
Driss , hapishaneden yeni çıkmış , işsiz , sigortasız bir gençtir.
Birgün Driss işsizlik maaşı almak için Philippe’nin yanına gelir. Philippe ise kendine bir bakıcı aramaktadır. Driss’in rahat tavırları , doğal olmasını seven Philippe Driss ile anlaşmaya karar verir. Bu iş bir süre sonra dostluğa döner.

Normalde bir araya gelemeyecek olan bu süper ikili hayatlarında unutamayacakları anıları birlikte yaşarlar. Hikayenin gerçek bir hikayeye dayanıyor olması bizlerin ilgisini çeken başka bir nokta. Her ne kadar dram filmi olarak görünüyor olsa da bol bol kahkaha atmanızın da mümkün olduğunu söylemeliyim.

Dostluğun anlamını bizlere çok güzel bir şekilde anlatıyor bu film. Hiç birbirine uymayan ikilinin dostluğunu izlerken kendinizi düşünmeden edemiyorsunuz.
Film genel olarak senaryo , kurgu , oyunculuklar konusunda gayet başarılı . Gönül rahatlığı ile izleyebileceğiniz bir film.

Bir Fransız yapımı olan filmde iki saatin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Bizim gibi geç kalmayın.İzleyin derim. :)
İyi seyirler…


Can Dostum Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=am7jbRWeaTc
Beyaz Perde de Can Dostum Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-182745/
Sinemalar da Can Dostum Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/193851/can-dostum


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder