Etiketler

27 Mart 2020 Cuma

Zülfü LİVANELİ - Son Ada

Kesinlikle okunması gereken bir kitap Son Ada…
Söze bölye başladım çünkü gerçekte okuyup okutmalısınız. Şimdi size nedeninin anlatıyorum.

Bir ada var ; avuç içi kadar insanın yaşadığı , çeşitlik hayvanların bulunduğu , mutluluk ve huzur kokan bir ada… Gözlerinizi kapatın ve böyle bir ada düşünün.
Böyle bir ada da kim yaşamak istemez ki… Kötülüklerin bulunmadığı , kavganın şiddetin olmadığı , gözlerden uzak bir ada..
Bir ülkenin küçültülmüş hali olan bu adada yaşayan insan sayısı sınırlı. Karaterlerin isimlerini bulunmuyor , sadece lakapları var. Lakapları olmayanların ise oturdukları evlerin kapı numaralarına göre adlandırılıyor.

Her şeyin bu kadar güzel gitmesi bir gün bozuluyor. Eski başkan geliyor ve adanın tüm sistemi değişiyor… Neler oluyor neler ? Okurken içinizden bir şeyler kopacak…
İşte kitabın konusu böyle. İnsan ilişkileri , devlet yönetimi ve ekolojik döngü güzel bir şekilde harmanlamış ve böyle bir kitap ortaya çıkmış. Yaşanan olaylar o kadar çok ilginizi çekecek ki günümüzle kıyaslamadan duramayacksınız.


Livaneli’nin hayatını anlatan bir tiyatroyu izlediğim de karar verdim kitaplarını okumaya. Kalemi bu kadar kuvvetli bir yazarla geç tanıştığım için kendimden utanıyorum doğrusu.
Kitap , yalın bir dille yazılmış olup , derin duygular yaşatıyor okuyucusuna. Biraz zamanınız varsa birkaç saatte bitirebilirsiniz.

Bu kitap ile ilgili söylemek istediğim çok fazla şey var. Fakat ben ne söylersem söyliyim siz yine de okumalısınız.
Bu güne kadar en iyi romanların arasında yerini aldı.
Okumalısınız , okutmalısınız.
Keyifli Okumalar…

 İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder