Etiketler

31 Mart 2020 Salı

The Act



Gerçek hikayeden esinlenerek senaryosu hazırlanan diziyi izlerken aklınız almıyor. Kan donduran bir hikayesi var açıkcası. Ama bunun sebebi hikayenin gerçek olması.

Dizide hayranlıkla izleyeceğiniz Altın Küre, Emmy ve Oscar kazanmış Amerikalı oyuncu Patricia Arquette ve geleceğin parlak yıldızlarından Joey King gibi önemli isimler yer alıyor. 8 bölümden oluşan mini bir dizi.

Gypsy , annesinin söylediği kadarıyla zeka geriliği, epilepsi, omurilik felci, kalp hırıltısı, kansızlığı, şekere ölümcül bir alerjisi ve reflüsü var. Anlayacağınız hastalık adına Gypsy de yok yok. Bakıma muhtaç olan Gypsy’nin annesi , Dee Dee tüm hayatını kızına adamış, günün her saatini onunla ilgilenerek geçiren ve kızı için bağış organizasyonlarına katılan bir annedir.Gypsy’nin hasta olması , annesinin ise mutlu ve güzel bir hayatının olması hikayenin görünen kısmı.

Aslında bu hikayenin merkezinde yapay bozukluk olarak adlandırılan nadir görülen bir akıl hastalığı var. Hastalığın ismi Munchausen by Proxy Sendromu (Vekaleten Hastalık) ve asıl hastamız Gypsy’nin annesi Dee Dee. Hikayenin aslıyla ilgili HBO kanalının, yapımcı ve yönetmenliğini Erin Lee Carr’ın yaptığı Mommy Dead and Dearest adında bir belgeseli bulunuyor. 

Munchausen by Proxy sendromu, bakıcıların sorumlu oldukları kişiyi sağlık sorunları olduğuna inandırarak, bu sorunlara bizzat neden olarak ve büyüterek, hayatlarını o hastaya vakfettikleri görüntüsünü vererek takdir, sempati ve ilgi kazanmaları anlamına geliyor.

Dizinin en başında gerçek bir hikayeden esinlendiğini fakat bazı sahnelerinin uyarlama olduğunu söylüyor. Kan donduran sahneler sürekli içimden umarım bu sahne gerçek değildir diye söyleyip durdum.

Annesi Gypsy’e öyle şeyler yapıyor ki sadece izliyorsunuz…
Sizi en üzen şey de bunların hayatımız da hala oluyor olması…
Gerçekte yaşanmış bu olay çok karmaşık, garip ve ürpertici…
Bu gerçek hikaye ilginiz çekmiş ise izlemenizi öneriyorum…
İyi Seyirler…




 İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder