Etiketler

21 Aralık 2016 Çarşamba

Dağ 2

Dağ 1 filmi izledikten hemen sonra vizyona 4 Kasım 2016 da giren Dağ 2 filmine gittik. Yönetmen koltuğunda yine Alper Çağlar var. İlk filmde olduğu gibi Çağlar Ertuğrul ve Ufuk Bayraktar ise Oğuz ve Bekir başrolleri ile karşımızdalar. Fakat bu kez Murat Arkın , Murat Serezli , Ahu Türkpençe gibi oyuncularda katılıyor kadroya.


Aralarındaki anlaşmazlıklara rağmen Oğuz ve Bekir’in arkadaşlığı dostluğa dönüşüyor. Yaşadıkları çatışmada kaybettikleri komutanlarının kendilerini kurtarmak için feda etmelerini hiç unutamıyorlar .Bu yüzden askerliklerinin bitmesi ile özel kuvvetler birliğine katılmaya karar veriryorlar.
Eğitim sırasında Oğuz ve Bekir
Çatışma sırasında Oğuz omzunda Bekir ise bacağından sakatlanma yaşadığı için özel kuvvetler birliğine önce kabul edilmeseler de sonra ne yapıp ne edip kabul edilmeyi başarıryorlar. 6 yıl boyunca aldıkları eğitimde çok zor zamanlar geçiriyorlar ve sonunda eğitimi başarı ile tamamlayarak özel kuvvetlere katılıyorlar.

Oğuz ve Bekir
İlk görevleri ise gizli bir operasyon ile gazeteci Ceyda Balaban’ı Kuzey Irak’ta terör örgütünden kurtarmak oluyor. Ceyda Balaban ise sürekli askerlerin aleyhine yazılar yazan bir gazeteci. Fakat gazeteci Ceyda’yı kurtarırken bir geceyi geçirdikleri türkmen köyündeki köylüleri de teröristlerden kurtarmaya çalışıyorlar. 

Gazeteci Ceyda Balaban

Bu zorlu operasyonun başında ise Veysel Yarbay bulunuyor.  Bu kez ilk filmde olduğu gibi tek düşman değil MAK2ın karşısında birbiriyle çatışan birden fazla kuvvet vardır.

Veysel Yarbay
Filmi Türk Silahlı Kuvvetleri bizzat desteklemiş. Kullanılan silahlar ise yine Türk Silahlı Kuvvetlerine ait. Tüm oyuncular 3 aya yakın bir süre sıkı eğitim almışlar filmden önce. Sahnelerde bulunan ekipmanları oyuncular çekim boyunca taşımışlardır. Bu ekipmanların en hafifi 25 kilogram ağırlığında.

Köyde gerçekleşen sahneler sırasında bir fotograf
Bekir ve Oğuz’un birbiriyle didişmeleri , Bekir’in sözleri , komutan Veysel ile diyalogları , Nişancı Arif’in şiirler okuması , Mustafa’nın yaptığı kahramanlıklar , Baybars’ın korumacılığı , gazeteci Ceyda’nın ise insanları sadece insan oldukları için koruması ve diğer oyuncuların katkısı ile harika bir film.  Komutan Veysel’in “Biz isimsiziz , kahraman değiliz , hiçiz , bir ölümün sevgilisiyiz” sözü beni çok etkiledi.

Tüm ekip
Ben izlerken çok duygulu anlar yaşadım ve cesur , görev aşığı bordo bereli askerlerimizi görünce gururlu anlar yaşadım. Film sonlarına doğru kendimi tutamayıp gözyaşlarımın aktığı sahneler oldu.

Dram , askeri ve macera kategorisinde yer alan Dağ 2 filmini izlemelisiniz.

İyi Seyirler.

Sinemalar da Dağ 2  Filmi ;http://www.sinemalar.com/film/235293/dag-2



İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder