Etiketler

21 Aralık 2016 Çarşamba

Dağ


Yönetmen koltuğunda Alper Çağlar’ın yer aldığı Dağ filminden bahsetmek istiyorum biraz. Şuan vizyonda olan Dağ 2 filmine gitmeden önce ilk filmi izledik. Askeri  bir film. Oyuncu kadrosunda ise Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar ve Fırat Doğruloğlu gibi isimler yer alıyor.

Film , biri aldığı cezalar sayesinde normaldanuzun süre askerlik yapan diğeri ise bedelli askerlik yapma şansı olmasına rağmen kısa dönem askerlik yapan iki asker arkadaşın yaşadıklarını konu alıyor.
Çağlar Ertuğrul , Oğuz rolü ile karşımıza çıkıyor. Oğuz İstanbullu , özel bir üniversiteyi bitirmiş ve bedelli askerliği reddederek kısa dönem askerlik yapan bir askerimiz. Ufuk Bayraktar ise Bekir rolü ile karşımıza çıkıyor. Bekir ise Ankaralı , Anadolu çocuğu ve okumamış. Bekir kimse ile geçinemeyen arızalı bir er olduğu için, askerlik yaptığı süre boyunca aldığı cezalar ile askerliği 2 seneye kadar uzamış.


Oğuz ile Bekir aslında pekte iyi anlaşamıyor filmin başlarında. Sürekli birbirleriyle tartışıyor hatta Bekir Oğuz’a “poşetsin sen” gibi küçümsemeler yapıyor. Fakat bulundukları doğa koşulları ve terör mücadelesi ile hayatta kalmak için önce kendilerine sonra da birbirlerine güvenmek zorunda kalıyorlar. Her ne kadar birbirlerinden farklı da olsalar askerlik onları ortak bir noktada birleştiriyor.


Oğuz ve Bekir’in bulunduğu tim, iletişim anteninin tamiri için görevlendiriliyor. Görev sırasında teröristlerin pususuna düşüyor  ve sadece Oğuz ve Bekir hariç tüm tim şehit oluyor.

Askerlikte yaşanan diyalogları , zorlu hava şartlarını , koğuşta yaşanan olayları , alt-üst devre konularını , aile özlemlerini filmin bir çok sahnesinde görüyoruz.
Askeri film seviyorsanız izleyebilirsiniz.
İyi Seyirler. :)


Sinemalar da Dağ Filmi ;http://www.sinemalar.com/film/214808/dag



İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran

Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder