Etiketler

30 Nisan 2017 Pazar

Şirinler Kayıp Köy


Bir çok markanın hediye olarak Şirinler hediyesi vermesi ile vizyona Şirinler Kayıp Köy sineması girdi. Bir şirinler hayranı olarak Şirinler 3 sinemasının aylar önce müjdesini Ufuk vermişti. Yeni bir filmin geleceğini öğrenince çok sevinmiştim. Birkaç ay öncesinde fragmanında çıkması ile filmin bir an önce vizyona girmesi için sabırsızlanıyordum.


7 Nisan’da vizyona girmesi ile zaman kaybetmeden soluğu sinemada aldık. Tabi sinema salonunun her yerinde şirinlerle ilgili bir resim olunca hepsi ile sırayla fotoğraf çekinmesem olmazdı. Heyecanla yerimizi aldık ve sinemanın başlamasını bekledik.

Yönetmenliğini KellyAsbury’nin yaptığı animasyonun senaryosunu Karey Kirkpatrick ve Chris Poche birlikte yazmış. Eğleceli müziklerde ise Christopher Lennertz’in imzası var. 
Şirinler Kayıp Köy sinemasına genellikle çocuklar geldiği için Türkçe dublaj şeklinde izledik. 3d sineması da olduğu için gözlük takmanız gerekiyor ve görüntü çok daha güzel oluyor. Keşke tüm sinemalar 3d olsa dedim. :) Şirinler 1 ve şirinler 2 sinemasından çok farklı bir konusu var.  Şirinler 3 renkli bir animasyon.

Sinemanın konusuna gelecek olursak şirinler yine bir görev başında. Bu kez baş rolde Şirine , Gözlüklü Şirin , Sakar Şirin ve Güçlü Şirin bulunuyor. Sinemamızın başında Şirinler köy halkını ve şirinlerin özelliklerine göre isimler aldıklarından bahsediliyor. Konumuz Şirine ile başlıyor. Gargamel Şirine’yi şirinler köyünü bulması için bir büyü ile hayata getirmiş. Şirine Şirinler köyüne düştüğünde ise Şirin Baba onu sarı saçlı ve iyi bir kız büyüsü yapıyor. Böylece Şirinler köyünde yaşamaya başlıyor Şirine.

Gözlüklü Şirin’in icatlarından biri olan her şirinin üstün olduğu özelliğini söylemeye yarayan bir alet geliştiriyor. Şirine bunu denediğinde hiçbir özelliğini söyleyemeden parçalanıyor böylece Şirine’nin gerçek bir şirin olmadığı ortaya çıkıyor. Gözlüklü , güçlü ve sakar şirin Şirine’ninmorelini düzeltmek için sörf yaparak ormanın derinliklerine gidiyorlar ve işte orada Gargamel ile yolları kesişiyor. Hikayeiseişte böyle başlıyor.

Şirinleri çok sevdiğimden dolayı çok severek izledim. Tabi sizlerde seviyorsanız severek izleyebilirsiniz fakat çocukların çok eğlenerek izleyeceğini düşünüyorum. Bu yüzden çocukların bu filme gitmelerini öneriyorum.



Şirinler Kayıp Köy
 Filmi Fragmanı ;https://www.youtube.com/watch?v=tzrbIsv6AIw
Beyaz Perde de Şirinler Kayıp Köy Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-207486/
Sinemalar da Şirinler Kayıp Köy  Filmi ;http://www.sinemalar.com/film/214804/sirinler-kayip-koy

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder