Etiketler

24 Temmuz 2017 Pazartesi

Trendeki Kız


Trendeki Kız filmi aslında kitabından uyarlanmıştır. Kitabını sürekli görüp çok merak ediyordum , fakat bir türlü alıp okumaya fırsat bulamamıştım. Filminin de çıktığını görünce izlemeden edemedim. Normalde kitabını okuyup öyle izlemeyi isterdim ama bu kez böyle gerçekleşti.

Başrolünde Emily Blunt’ın bulunduğu film de Halet Bennett, Rebecca Ferguson, Luke Evans ve Justin Theroux bulunuyor. Paula Hawkings’in eserinden uyarlanan film , gizemli ve gerilim türünde.

Kitap arkası yazısını birkaç kere okuduğum için filmin konusunu az çok tahmin ediyordum. Konusu şöyle :  Rachel , işsiz , alkolik ve yalnız bir kadındır. Eşinden ayrılan Rachel normal hayata dönmeye çalışırken , bir yandan da alkol bağımlılığından kurtulmaya çalışır. Ev arkadaşının işten ayrıldığını öğrenmemesi için her gün trenle Nem York’a gidip gelir. 

Tren yolculuğu sırasında da eski eşi ile oturduğu evi izleyip , o günleri hatırlar. Aynı zaman da o evin yanındaki ailenin hayatını izler, gördükleri ile çok mutlu , aşk dolu bir hayat geçirdiklerini tam kendi hayalindeki hayat olduğunu düşünür. Fakat her şey onun düşündüğü gibi değildir. Uzaktan izlediği bu hayatın içinde bulur bir anda kendini.

Filmde üç bayan karakter ile karşılaşıyoruz. Rachel , Anna ve Megan. Rachel baş karakterimiz , Anna ise Rachel’ın eski eşinin yeni eşi. Megan ise Anna’nın bakıcısı ve aynı zaman da komşusu. Bu üç bayanın konuşmaları ile başlıyor film. Üç bayan nerede kesişiyor ?

Başlarda sürekli trende geçen film sonlara doğru hareketleniyor ve gerçekler ortaya çıkıyor. Gerilim ve heyecan dolu bir sonu bulunuyor filmin. Filmindeki tüm oyuncuların oyunculuk başarıları üst düzeydeydi.
Kitabını okumadan filmi izlediğim için biraz pişmanım , fakat sadece film olarak düşündüğüm de ise güzel bir filmdi. Konusu diğer filmler gibi klişe değil , sürükleyiciydi.
İzlemenizi tavsiye ediyorum.  :)

Trendeki Kız Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=2dtv7DTSYqQ
Beyaz Perde de Trendeki Kız Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-234725/
Sinemalar da Trendeki Kız Filmi ;http://www.sinemalar.com/film/235544/the-girl-on-the-train


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran

Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder