Etiketler

12 Eylül 2017 Salı

Fethiye 5. Bölüm : Fethiye Merkez


Fethiye gezimizinden bahsediyoruz sürekli. Fakat Fethiye merkezden hiç bahsetmedik. Sebebi ise Fethiye merkezin bizim son duraklarımızdan biri olmasıydı. O yüzden bizde Fethiye merkezden bahsederek artık Fethiye yazılarını bitirip Bodrum’a geçiyoruz.
Son durağımız olan Fethiye merkezde bizlere 2 saate yakın bir süre serbest zaman verildi. Ölüdeniz’deki deniz molası karnımızı açıktırdı. Fethiye’de ne yiyebiliriz diye rehberimize sorduğumuzda aslında birçok yerle aynı şeylerin olduğunu buraya özgü pek bir şeyin olmadığını söyledi. Bizde deniz manzarasına karşı Burger King yemeyi tercih ettik.

Yemekten önce Fethiye kordonunda biraz dolaştık. Her zaman olduğu gibi yatları inceledik , ileride inşallah bizimde olur diyerek çarşıya doğru yol aldık. Kordonun hemen karşı tarafında çarşı bulunuyor.
Fethiye’nin çarşısı ise dar sokaklardan şirin mağazalardan oluşuyor. Küçük butikler , gratis ,koton , nike gibi birçok çeşit mağaza bulunuyor. Onun dışında dönerçiler , pideciler, kafeler gibi birçok farklı mekanda mevcut. Bizim süremiz çok kısıtlı olduğu için sadece sokaklarında gezme fırsatı bulduk. Birde bir antika mağazasına girdik. Birçok farklı türde mağazalar bulunuyor. Şahsen ben hepsini keyifle gezmeyi çok isterdim ama ne yazık ki süremiz yoktu.

Fethiye sokaklarında küçük bir turdan sonra karnımızın iyice açıkması ile Burger King yedik. Karşımızda deniz mağazarası olduğu için mi yoksa gerçekten çok açıktığımız için mi bilmiyorum ama her zaman yediğimiz menü bize yetmedi ve soluğu migrosta aldık. Migrosta hemen sahilde çok kolay bir yerde bulunuyor. Böylece dönüş yolu için de yanımıza yiyecek almış olduk.

Aslında Fethiye’de o kadar çok gezecek yer var ki , 2 günlük gezi bize yetmedi diyebiliriz. Her bölgesi güzel ve etkileyici. Bizim gezmediğimiz Fethiye koyları da bizi meraklandıran yerler arasında. Fethiye’yi tekrar gezilecekler listesine koyduk biz. Sizlerde bence bir kere de olsa Fethiye’nin muazzam havasını almalısınız.


Türkiye’nin cennet yeri Fethiye. Hem tarihi, hem doğası, hem denizi, hem kumsalları, hemde insanlarıyla kendine bağlıyor.
Mavinin 50 tonu Fethiye…
Not : Tüm bu gezide emeği geçen ve bizi eğlendiren Anadolu Üniversitesi Gezi ve Turizm Kulubü’ne çok teşekkür ederiz. Gelecek gezilere şimdiden adımızı yazabilirsiniz neresi olduğu önemli değil. :)
Not : Şimdi sırada Bodrum yazıları geliyor. :)



İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder