Etiketler

23 Eylül 2017 Cumartesi

Shameless


Eskişehir’e dönmemiz ile birlikte yabancı dizi serüvenimiz başladı. İzlediğimiz diziler No Tomorrow ve The Mick (yorumları mevcut) yeni bölümleri çıkmadığı için bize önerilerin Shameless dizisine başlamaya karar verdik. Bu kez diğer diziler gibi kısa değil 7 sezon olan ve her bir sezon 12 bölümden oluşan uzun bir dizi günlüğü bizi bekliyordu.
En başında böyle düşünmüştük ,  ne zaman ki ilk bölümü açıp izlemeye başladık bi baktık ki 4. Bölüme gelmişiz. Yani biz , 1 haftalık sürede 3 sezon biterecek kadar çok beğendik. Bu çok beğendiğim diziyi daha fazla geç kalmadan sizlerle paylaşmaya karar verdim. Şans eseri biz diziye başladığımızda da türk versiyonuda Fox tv de yayınlanmaya başladı.

Konusuna dönecek olursak Amerika’nın Chicago eyaletinde yaşayan Gallagher ailesinin trajikomik hikayesini anlatıyor. Gallagher ailesi 6 çocuk ve bir babadan oluşuyor. 7 kişiden oluşan Gallagher ailesi düşük gelirlilerin yaşadığı bir semtte yaşamlarını sürdürüyorlar. Şimdi bir aile düşünün her bir birey farklı pisliğin içine bulaşmış olsun. Alkolik bir baba , 2-20 yaşları arasında 6 çocuk, terk edip giden anne.

Frank Gallagher evin babası olsa da sürekli başını belaya sokan , çocukları ile ilgilenmeyen bir alkolik. 

FionaGallagher ise kardeşleri uğruna okulunu bırakıp , bir yandan çalışıp bir yandan da gençliğini yaşamaya çalışan , evin en büyük çocuğu. 


Philip Gallagher ise okuldaki tüm derslerinden yüksek notlar alan ve bu çalışkanlığını işe dönüştüren zeki bir çocuk. Fakat Karen adındaki okul arkadaşına aşık olduğunda işler değişiyor. Ian Gallagher ise askeri okula gitmek isteyen bir eşcinsel. 


Carl Gallagher ise silahları seven hırçın bir çocuk. Debbie Gallagher ise ablasına her konuda yardım eden evin diğer kız kardeşidir. 

Liam Gallagher ise evin en küçük kardeşidir ve olanlardan hiç bir şey anlamamaktadır. Monica Gallagher ise arada bir eve gelip , çocuklarını hayal kırıklığına uğratıp evi terk eden anne.  Ve komşular , arkadaşlar…

Aslında orjinali İngiltere yapımı olan dizi daha sonra Amerika’da da yayınlanmaya başlamış ve yüksek reytingler almıştır. Şunu söylemem gerekir ki ailenizle birlikte izlemenizi önermiyorum. Çünkü eşcinsellik, sigara, alkol, uyuşturucu ve sansürsüz sevişme sahneleri ile biraz aykırı bir dizi. Zaten dizinin adı Shameless’in anlamı utanmaz’dır. Tam anlamıyla adını taşıyan bir dizi.

Henüz 3 sezon izlemiş olmamıza rağmen ilerleyen bölümlerde neler olacağını çok merak ediyoruz.Yer yer gülme krizlerine girip , yer yer hüzünlediğiniz anlarda oluyor.

Shameless dizisinden esinlenerek ülkemizde çekilmiş olduğu ‘bizim hikaye’ dizisinin ilk bölümünün birkaç sahnesini merak ettiğimiz için izledik, fakat bizim toplumumuza uygun düşmeyen birçok konu içerdiği için pek iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. Siz en iyisi açın orjinalini izleyin. Emin olun daha çok keyif alacaksınız.


İzledikçe hayatınıza şükredip , bir yandan da o ailenin bir bireyi olmak isteyeceksiniz.

Ve izledikçe kendinizi onlardan biri sanıp diziye bağımlılık yaşacaksınız. :)


İnstagram :minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder