Etiketler

6 Ekim 2017 Cuma

Bodrum Gezisi 2. Bölüm – Bitez


Bodrum’da kısa bir sabah gezisi sonrası hotelin bulunduğu mahalleye Bitez’e doğru yola çıktık. Bodrum otogarından Bodrum çevresinde olan heryere minibüs veya dolmuş bulmanız mümkün. Bizde hemen Bitez dolmuşuna bindik ve hotele doğru yola çıktık. Normal de araba ile 10 dakika süren yolculuk , dolmuşla neredeyse 25 dakika sürdü. Dolmuş biraz dolandığı için Bitez’de ne var ne yok , nerelere gidebiliriz diye bakınarak hotelimize ulaştık.
Denize sıfır olan hotelimizde  ilk iş denizin nasıl olduğuna bakmaktı. Çünkü okuduğumuz yorumlara göre Bitez’in denizinin  kötü olduğu söyleniyordu. Kumsalı iri kum ve taş karışımı olan Bitez’in denizi ne yazık ki bize göre değildi. Denizi beğenmediğimiz için havuzdan çıkmadık diyebiliriz.

Akşam yemeğinden sonra Bitez’i keşfetmeye çıktık. Bitez deniz , kumsal , yol , beachler ve hoteller şekilinde sıralanmış. Aradığınız bir çok mağazayı , restoronu bulmanız oldukça kolay. Bitez küçük bir koy şeklinde aslında. Bu yüzden de çarşısını küçük , şirin restoranlardan oluşuyor.

Yemeğimizi hotelde yediğimiz için herhangi bir yerde yemek yemedik. Fakat gördüğümüz restoranların menülerine göz attığımızda ilk olarak fazla olduğunu düşünsek de , tatil yerine göre fiyatların çokta fazla olmadığını düşündük. Yani kişi başı 35-40 tl’ye karnınızın doyması mümkün.

Daha sezonun açılmamış olmasından dolayı çok fazla kalabalık değildi. Çarşı boyunca neredeyse her adımda tekne turlarından oluşan acentalar vardı. Bize de herkesin önerdiği tek bir şey vardı : tekne turu. Bitez’in denizine de giremediğimiz için bir tekne turuna katılmaya karar verdik ve birçoğundan bilgi aldık. ( Tekne turu yazımızda bundan ayrıntılı olarak bahsedeceğim. ) 2 gün sonra olan tekne turuna yerimizi ayırttık ve gezmeye devam ettik.

Her sahil kasabasında olduğu gibi Bitez’de de aynı mağazalar ve benzer hediyelikler vardı. Meşhur Bitez dondurmacısı ise sahile oldukça uzak ve oldukça pahalı olduğunu söyleyebilirim. :) Bitez mantıcısı ise hotelimize oldukça yakındı. Fakat yemeğimizi hotelde yediğimiz için yeme fırsatı bulamadık.

Bodrum merkezde veya başka bir yerde kalmak yerine Bitez’i tercih etmemizin sebebi ise , Bitez sakin , çok fazla kalabalık olmayan , Bodrum’a en yakın yerleden biri olması. Ve öğrenci olarak yaptığımız bu tatilde bütçe olarak biraz daha uygun olan yerdi.

Denizi hariç Bitez’in her şeyini çok beğendik.
Yani Bodrum’a gidip sakin bir yerde kalmak istiyorsanız Bitez’i size önerebilirim.
Not : Bitez’de olduğumuz gün boyunca Bitez Yalısı ve Bodrum şarkısını söylediğimizi itiraf edebilirim. :)
Tatilde çocuklar gibi eğlendik. :)

Bitez de otelin misafiri :)
Bitez köpeği :)
Bitez'in oyuncu köpekleri :)


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder