Etiketler

12 Ekim 2017 Perşembe

Mustang


Mustang filmini izlememin sebeplerinden biri filmin kapağı. Yani 5 kız kardeşi görünce bu filmi izlemem gerektiğini düşündüm ve iyi ki izlemişim. Türkiye’de yaşanan en acı gerçeklerden birini konu alıyor bu film. Filmi izlemeden önce mustang kelimesinin anlamına göz attım ve adını Kuzey Amerika’nın uzun yeleli yabani atlarından aldığını öğrenmiş oldum.
10 yıl önce anne ve babasını kaybeden beş kız kardeşin hikayesini konu alıyor film. Trabzon’un bir köyünde babaanneleri ve amcaları Erol ile yaşayan beş kız kardeş okulların yaz tatiline girmesi ile hayatları tepetaklar oluyor. Film , okulun son günü kızların arkadaşları ile birlikte özgürce eğlendikleri bir sahne ile başlıyor. İşte bu son eğlencelerinden bir olan kız kardeşler artık babaanne ve amcalarının uygun gördüğü gibi davranıp hareket etmeye başlıyorlar.

Film genelinde en küçük kız kardeş Lale’nin dış sesini dinliyoruz. Ve bunlardan biri olan “ Herşey göz açık kapayıncaya kadar değişti. “ sözü tam da dediği gibi oluyor. Bir yaz döneminde bütün kardeşlerin hayatları değişiyor.

Kızlara uzun elbiseler dikiyor , yemek dersleri veriliyor , dikiş nakış işleri öğretiliyor ve sonu yaşı büyük olandan başlayarak görücü getirilmeye başlanıyor. Aslında film Karadeniz , Anadolu gibi yerlerde hala yaşanan bir gerçeği konu alıyor.

Başrolunda Güneş Nezihe ŞENSOY , Doğa Zeynep DOĞUŞLU, İlayda AKDOĞAN, Elit İŞCAN, Tuğba SUNGUROĞLU bulunuyor. Bir buçuk saatlik film neşeli başlarken üzüntü dolu bitiyor. Elleri birbirinden hiç ayrılmayan beş kız kardeşin bir yaz tatilinde her biri farklı hayatlara süzülüyor.

Ve en üzücü olanı da bu tarz olayların ülkemizde hala gerçekleşiyor olması…

Bu konu hakkında çok fazla konuşalacak şey olduğu için uzatmadan sadece izleyin diyorum. 

Beyaz Perde de Mustang Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-228825/
Sinemalar da Mustang Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/234077/mustang



İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder