Etiketler

14 Nisan 2018 Cumartesi

Casuslar Köprüsü


Yine bir Tom Hanks’in başrolünde bulunduğu , Steve Spielberg’in yönettiği efsane film Casuslar Köprüsü. Filmin hikayesi gerçek bir hikayeden uyarlanmış olduğu için daha bir ilgimizi çekti doğrusu.
Önce filmin konusu ile başlayalım. Amerika , Rusya ve Berlin arasında geçen film 1950 yıllarını ele alıyor.  İkinci Dünya Savaş döneminde Rus bir casus tutuklanmıştır. Rus casusa mahkemede savunabilmesi için Amerikalı bir avukat gönderilir. Fakat tam o sıralar da Rus hava sahasında düşen bir uçağın Amerikalı pilotta onların elindedir.  Bir değiş tokuş söz konusu olacak. Fakat bu o kadar kolay gerçekleşecek mi ?İşte filmin sahnelerinde.

Filmin başrolünde her zaman olduğu gibi avukat rolü ile Tom Hanks’i görüyoruz.Rus ajanı rolünde ise Mark Rylance bulunuyor. Oyunculuklar harika, sahneler müthiş.  Bazı sahneleri var ki çok etkileyici. Beni en çok etkileyen sahne ise Doğu Berlin ile Batı Berlin arasına kurulan duvarın örüldüğü zamanda insanların diyologları , duyguları , düşünceleri.

Filmin fragmanını gördüğümde hareketli bir film olduğunu düşünmüştüm. Fakat düşündüğüm gibi çıkmadı. Film yavaş ilerleyen bir film. Ama ona rağmen verdiği mesajlar çok etkileyici.

Bu tarz filmleri pek sevmesem de yani içerisinde hukuk , tarih gibi bilgileri barından filmlerde sıkılsam da bu aralar alıştım diyebilirim. Bilmediğim noktalarda Ufuk’un bilgileri ile filmi daha iyi anlamış oluyorum. Zaten bu tarz filmlere alışmamın sebebi ise tamamen kendisi. :)

Film casus filmi olsa da aksiyondan ve tarihten de bahsediliyor.
Etkileyici bir film.
İzlenmeli.

Casuslar Köprüsü  Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=nhiVUsVyOQQ
Beyaz Perde de Casuslar Köprüsü  Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-228473/
Sinemalar da Casuslar Köprüsü Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/232813/bridge-of-spies


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder