Etiketler

6 Nisan 2018 Cuma

The Pianist



Haftada iki film izlediğimiz için bu ara her hafta film yorumları tam zamanında yayınlanmaya devam ediyor. Bu dönem dizi , film , Survivor derken hepsine zamanımız yetiyor. İşte izlediğimiz filmlerden biri ,  size kesinlikle izlemelisiniz dediğim bir film.

Hafta sonu izlemelik iki buçuk saatlik bir filmden sizlere bahsetmek istiyorum. Film iki buçuk saat olsa da o zamanının nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Filmde oyunculuk , dekor , çekimler her şeyi ile muazzam bir film olduğunu söylemeliyim.

Biyografi, savaş ve dram türünde olan bir film. Normalde tarih içerikli filmleri pek sevmem. Çünkü tarihi pek sevmem ve aklımda tutmam çok zordur. Yani olay o an çok ilgimi çeker ve anlarım ama sonrasında unuturum.Fakat bu filmi unutacağımı hiç sanmıyorum. Ufuk’un tarihle olan ilgisinden dolayı bu film içerisinde geçen olayları bana anlatması ile film bütünleşti ve olayları anlamam daha da kolay oldu.

Filmden bu kadar bahsetmişken hemen konusundan bahsedelim. Wladyslaw Szpilman Polonya’da yaşayan Yahudi bir piyanisttir.İkinci dünya savaşı sırasında, Almanya  Polonya’yı işgal etmiştir. Fakat o dönem de Almanya’nın başı olan Nazi iktidarı tüm Yahudilerin öldürülmesini istemektedir. İşte tam bu dönemde geçen film 1939 yılına denk gelmektedir.

Varşova’da , Szpilman Polonya Radyosu’nda piyano çalmaktadır. Almanya , Polonya’yı bombalamaya başlamıştır. Szpilman bir gün eve geldiğinde iki kız kardeşi , bir erkek kardeşi , annesi ve babasını kaçmaya hazırlanırken bulur. Fakat Szpilman kaçmayı kabul etmemiştir. Ve hikayemiz bu şekilde devam etmektir.

Fark etmeden filmin konusu hakkında fazla bilgi verdiğimi düşünüp burada kesmem gerektiğini düşünüyorum. Çünkü spoiller verilen yazıları okuduğumda bende çok kızarım , sizinde bana kızmanızı istemem. :)

Filmimiz 2002 yılında çekilmiş olsa da harika bir iş çıkarılmış. Film bittiğinde bizi en çok şaşırtan olay ise bu hikayenin gerçek bir hikaye olmasıydı. Filmin müziği , filmin gerçek kahramanı tarafından çalınmış. Gerçek kahramanız 2000 yılında vefat ettiği için ne yazık ki bu başyapıtı izleme şansı olmamıştır. Hikaye gerçekten çok etkileyici.

Bir çok ödül almış olan filmin IMD puanı 8,5. Bence daha yüksek bir puanı hak ediyor. Başrol oyuncusu Adrien Brody ise bizi kendine hayran bırakmayı başarıyor.
Nasıl kötü kalpli insanlar var , o dönemlerde insanların neler yaşadığını anlayabileceğiniz bir film.

Kesinlike izlenmesi gerek bir başyapıt.
Hala izlemediyseniz , açın ve izleyin.
İyi seyirler…


The Pianist Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=u_jE7-6Uv7E
Beyaz Perde de The Pianist Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-28359/
Sinemalar da The Pianist Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/582/piyanist



İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder