Etiketler

20 Nisan 2018 Cuma

Forrest Gump



Tom Hanks filmlerini izlemeye devam ediyoruz. Her filminde de oyunculuğuna hayran kalıyorum ; izlemeye de devam edicem nasıl olsa çok filmi var. :) Forrest Gump filmi 1994 senesinde vizyona girmiş olsa da izlerken hiç o izlenimi vermiyor. Son derece başarılı bir film.
Romantik , komedi , aksiyon , macera gibi birçok konuyu ele alan film her yaş grubunun , herkesin izleyebileceği bir film. İzledikten sonra da aklınızda kalabilecek ve ders verebilecek bir film. Umudun , azmin ne kadar önemli olduğunu bu film ile birkez daha anlayabilirsiniz.

Filmin konusuna baktığımızda düşük I.Q.sahibi olan Forrest Gump ile başlıyor. Gump , Jenny adındaki bir kız ile tanışır ve ona aşık olur. Jenny ile Forrest arasında neler olacaktır ?Gumb aynı zaman da tarihsel kişilerle şans eseri tanışır ve yine tesadüf olarak kendini Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik ederken bulur. Ancak olacaklardan haberi yoktur.

Filmi izlerken heyecandan dudaklarımı ısırdığım , yerim de duramadığım , kahkahalar attığım bölümleri oldu. Kısacası film hem güldürüyor , hem ağlatıyor , hem de heyecanlandırıyor. İçerisinde bir çok konusunun bulunduğu bir film ancak bu kadar güzel harmanlanabilirdi.

Hiç sıkılmadan , bir oturuşta izleyebileceğiniz bir film. Hem de izlediğinizden hiç pişman olmayacağınızdan bir film. Hatta tekrar tekrar izlemek isteyebileceğiniz film.

Oyuncu kadrosunda Tom Hanks’ın bulunduğu tüm filmler güzel olmak zorunda mı acaba ? Bence bundan sonra zorunda çünkü Tom Hanks çok başarılı bir oyuncu. Diğer tüm oyuncuların ise başarısı da harika.

Film birçok alanda ödül almış ve tüm bu ödülleri hak etmiş bir film.
Filmi izledikten sonra akılınızda kalacak tek söz “ Run Forrestrun” olacaktır. Fakat bu filmde o kadar güzel söyler vardı ki beni etkileyen sizlere bir kaçında bahsederek yazımı sonlandırıyorum.

Hayat bir kutu çikolata gibidir , içinden ne çıkacağını hiçbir zaman bilemezsin.
Jenny ve ben köfte ve patates gibidir.
Bir insanın ayakkabılarından çok şey anlarsın.


Bu sözlerin geçtiği ve bir çok mesaj veren bu filmi izlemelisiniz.
Pişman olmayacağınızı düşünüyorum.
Kesinlikle izlemelisiniz.
İyi seyirler.  :)

Forrest Gump  Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=bLvqoHBptjg
Beyaz Perde de Forrest Gump   Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-10568/
Sinemalar da Forrest Gump  Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/1053/forrest-gump

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder