Etiketler

5 Ağustos 2019 Pazartesi

Broadchurch


Bir İngiliz dizisi olan Broadchurch,  adını aldığı  kasabada gizemi barındıran , cinayet polisiyesi bir dizi.

2013 yapımı bir Netflix orijinal dizisi. David Tennant , Olivia Colman ,Jodie Whittaker , Andrew Buchan gibi isimler yer alıyor oyuncuları arasında. 3 sezon, 8 bölümden oluşuyor. her bölümü 45 dakikadan oluşan bir dizi , bazen yavaş ilerliyor olsa da sonunu merak ettiğiniz için izlemeye devam ediyorsunuz. Genel de cinayet dizilerinin bir çoğu böyle olmuyor mu zaten ?

15.000 bin kişinin yaşadığı Broadchurch kasabası , tatil sezonunun gelmesiyle turist akınına uğraması beklenirken , yaşanan olaydan dolayı beklenildiği gibi olmamıştır. Normal de çok sakin bir kasaba olan , suçların , olayların olmadığı bu kasabada beklenmedik bir olay yaşanır.



Kasabada yaşayan 11 yaşındaki Danny Latimer geçenin bir yarısı kaybolmuştur ve kasaba birbirine karışmıştır. Bu olayı çözmeye çalışan iki dedektif ise başta birbirlerinden hoşlanmasalar da işlerinden dolayı bir arada olmak zorundadır.   Bir yandan katilin kim olduğunu çözmeye çalışırken bir yanda da ailenin yaşadığı üzüntüyü yansıtıyor izleyiciye.
Polisiye dizilerini biraz dikkatli izlememiz gerekir. Çünkü bazı ipuçlarını kaçırdığınızda dizi karmaşık bir hal alabiliyor. Bu yüzden pür dikkat izleminizi öneririm.




1 ve 2. Sezonda cinayet üzerine işlenen konu 3. Sezonda oyuncular değişmeden tecavüz konusu üzerine yoğunlaşıyor. Biraz yavaş ilerleyen bir dizi olsa da o heyecanı kaybetmenizi engelliyor.



Karakterler o kadar çok güzel canlandırılıyor ki olayı size çok gerçekçi gelebiliyor. Sadece cinayet üzerine işlenmiyor konu , birden fazla hikaye bulunuyor. Bu yüzden sıkılmadan izleyebileceğiniz biz dizi.

İngiliz dizisi , suç dizisi , cinayet dizisi arıyorsanız işte aradığınız dizi Broadchurch.
Yine çok kısa bir zaman içerisinde bitirdiğimiz bir dizi oldu. Sıra yeni bir dizi de. Sizlerinde önerilerini alabiliriz. :)
İyi seyirler…

Youtube'de Broadchurch : https://www.youtube.com/watch?v=HOnus6OvViM


 İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder