Etiketler

13 Ağustos 2019 Salı

Maide Altın Günü



Ezgi Molla’nın oynadığı filmleri severek izliyoruz. Daha öncede blogta bundan bahsetmiştim. Filmin vizyonda olduğu tarihte yoğunluktan bir türlü zaman bulup izleme fırsatımız olmamıştı. Film gecelerimizin birinde aklımıza geldi ve açtık izlemeye koyulduk.

Başrolünde Ezgi Molla’nın bulunduğu , altın günlerinin önemli isimi Maide teyze ve yeğeni Yağmur’un kayıp gerdanlığı bulmak için çıktıkları macerayı ele alıyor.


Maide teyzemiz , titiz , marifetli tam bir kadınıdır. Mahallede altın günlerinde en havalı , en güzel şekilde yapmasıyla meşhur. Kısırları , börekleri , kekleri , dansları ile dillere destan günler yapmaktadır. Bir altın gününde aile yadigarı olan gerdanlığı çalınır. Gerdanlığı bulmak için misafir olarak gelen ergen yeğeni Yağmur ile birlik olur. Güne gelen kadınların tek tek peşine düşünerek gerdanının peşine düşer.



Bir gerdanlık uğruna başlarına neler neler gelir ? Yaşanan maceralar ile tüm eğlence filmin sahnelerinde.



2017 yapımı olan film 1saat 45 dakikalık. Caner Özyurtlu’yu yönetmen koltuğunda görüyoruz. Ezgi Molla dışında Mesut Can Tomay , Hilmi Özçelik , Gülhan Tekin , Demet Gül gibi isimler oyuncu kadrosunda bulunuyor.

Ezgi Molla’nın bugüne kadar güzel projelerde yer alması nedeniyle yine onlara benzer bir şey bekliyorduk. Fakat pek keyif aldığımızı söyleyemem.  İyi ki sinemada izlemedik dediğim bir film oldu. Kötü bir film değildi fakat iyi bir filmde değildi.

Türk komedisi filmlerinde klasik karşılaşılan bir durum olduğunu düşünüyorum. Farklı fikri olanlar varsa saygım sonsuz. :)
İyi seyirler…



Maide Altın Günü 
Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=na6w5120SD0
Beyaz Perde de Maide Altın Günü Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-259198/fragman-19547161/
Sinemalar da Maide Altın Günü Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/253610/maidenin-altin-gunu

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder