Etiketler

12 Ekim 2018 Cuma

Hours – Yaşam Savaşı



2013 yapımı olan filmin yüksek puan alması bizi filmi izlemek için çeken özelliklerden biri oldu. Hem de doğal afet olayı olan filmleri izleyip heyecanlanmayı sevdiğimiz için bir ümit bu filmde bizi kendine çeker diye izlemeye karar verdik.

Filmin yönetmen koltuğunda Eric Heisserer bulunuyor. Daha önce ismini senarist olarak duyuran bu ismi ilk kez yönetmen koltuğunda görüyoruz. Birden çok oyuncusu bulunan bu filmde genel de Paul Walker’ı görüyoruz. Genel olarak filmi tek başına göğüsleyen Walker iyi bir iş çıkarmış doğrusu.

Bir baba – kız hikayesi. Katrina kasırgasının olduğu sırada Nolan’ın eşinin doğumu başlar ve doğum gerçekleşir. Fakat Nolan deli aşık olduğunu eşini kaybeder ve küçücük bebeği ile tek başına kalır. Katrina kasırgasından dolayı hastanede yatan birçok hastanın tahliyesi sağlanırken Nolan ve bebeği hastanede kalır. Kuvozde olan bebek ve Nolan’ın yaşamda kalmak için verdikleri mücadeleyi iliklerinize kadar hissediyorsunuz.

Az oyuncu , az mekan ile güzel bir iş çıkarılmış. Çaresizlik , fedakarlık ve umut gibi bir çok konuyu içeriyor. Bazen hadi ne olacaksa olsun diyorsunuz ve sıkılıyorsunuz , tam o an da filme öyle bir heyecan geliyor ki sıkıntınız anında geçebiliyor. Her yönüyle farklı bir film gerçekten.

Filmin gerçek bir hikayeden uyarlanmış olması da düşünürseniz etkisini iki kat hissediyorsunuz.

Katrina kasırgasının neler yaşattığını sahnelerde pek görmesek de acısını , duygusunu hissettiren bir film.
Zaman ayırıp izlemenizi tavsiye ederim.

Birçok mesaj veren bir film.
Psikolojiye dokunan bir film.
Bir şans vermelisiniz.
İyi seyirler…


Yaşam Savaşı Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=fM78CUp451Q
Beyaz Perde de Yaşam Savaşı Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-198182/
Sinemalar da Yaşam Savaşı Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/194709/hours

İnstagram : mminebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder