Etiketler

29 Temmuz 2019 Pazartesi

Amelie


Birçok yerde bu film ilgili görsel , replik ve müzik görünce artık bu filmin izlenmesi gerektiğini düşündük. Bu kadar çok övülen filmi aslında bizde merak etmiştik. Açtığımız gibi bizi heyecanlandıracak , çok iyi bir film bekliyorduk. Bakalım öyle mi oldu ?

Amelie Poulain’in doğumu ile başlıyor film. Babası doktor , annesi de öğretmen. Ne kadar da güzel bir aile dediğinizi duyar gibiyim. Tabi ki her şey görüldüğü gibi güzel gitmiyor. Mesela babası , Amelie’yı hasta olup olmadığı ile ilgili sürekli kontroller yapıyor. Bu kontrollerde heyecanlanan Amelie için kalp hastalığı teşhisini koyuyor. Bu yüzden Amelie, evde annesinin desteği ile okuma – yazma öğrenmeye başlıyor. Ne var ki annesinin psikolojisi pekte iyi olmadığı için Amelie küçük bir kız iken intihar ediyor.



Amelie kendini yalnızlığın ortasında eğlendirmek için farklı , ilginç etkinlikler geliştirmiş. 22 yaşına geldiğinde babasının evinden ayrılıp başka bir yere yerleşerek kendine bir hayat kurmaya çalışıyor. Paris’te yürüş yapmak , su kanalında taş sektirmek , hoşuna giden taşları toplamak en sevdiği hobileri.




Kendisini unutarak diğer insanlarının mutluluğuna adamış kendini. Babasının mutluluğu için yaptıkları en sevdiğimiz aktivitesi oldu. :) Bir büyüğünün öğütleri ile sonunda , başkalarının mutluluğu ile uğraşırken kendi mutluluğunu da elde edebileceğini fark ediyor
İyilik meleği olan Amelie’nın hayatını gülümseyerek izliyorsunuz. Kendiniz de onun yaptıklarını yapabilir misiniz diye düşünmeden edemiyorsunuz. Psikolojik yönden pek çok mesaj veren bir film.



Bir Fransız yapımı olan film 2001 yılında çekilmiş olup , yönetmeni Jean Pierre Jeunet’tir. Amelie karakterini canlandıran başarılı oyuncu ise Audrey Tautou’dur. Clotilde Mollet , Dean Baykan , Frankie Pain ise yan oyuncular olarak gördüğümüz diğer isimler. Film güzel olursa müzükleri güzel olmaz mı ? Birbirinden güzel müziklerin bestecisi ise Yann Tiersen.
Filmi izlerken neler oluyor dediğim çok yanı oldu ama genel olarak baktığımızda güzel bir filmdi. Biraz fantastiği içine katınca biz hemen ne oluyor dediğimiz oluyor , siz bize bakmayın. :)


Herşeye iyi yönünden bakmak için , polyanacılık oynamak için , insanları mutlu etmek için geç değil. Sizinle birlikte çevrenizi mutlu ediyorsunuz ve sonunda sizin mutluluğunuz katlandıkça katlanıyor.  Önemli olan pes etmemek.  İçimizdeki hayalleri yaşatmak için daha çok çabalamalıyız…

Hadi açıp izleyin. Sizlerde bakalım benim gibi düşünecek misiniz ?
İyi seyirler…

Beyaz Perde de Amelie Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-27063/
Sinemalar da Amelie Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/679/amelie

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder