Etiketler

15 Temmuz 2019 Pazartesi

La Casa De Papel



Kusursuz bir soygun düşünün , her detayı düşülmüş bir soygun. Bunun için kaç soyguncu gerekir , ne kadar zaman gerekir ? Hiçbir sorun yaşamadan sorunsuz bir şekilde tamamlanabilir mi ? Eğer bu soruların cevapları sizde merak uyandırıyorsa bu dizi size göre.

Çok bilinen dizilerden biri olan La Casa De Papel dizisini Netflix’e üye olmuşken izlemeye karar verdik. Aslında herkesin ağzında olan bu dizi ile ilgili pek ümidimiz yoktu. Fakat izlemeye başladığımız andan itibaren çok sevdiğimizi fark ettik.  Sanırım beklentimiz düşük olduğu için severek izlediğimiz bir dizi oldu.  Demem o ki eğer hala izlememek için direniyorsanız vazgeçin ve izlemeye koyulun. :)

İspanyol  dizi 2017 yapımı.  2 sezon ve 13 bölümden oluşuyor. Her bölüm ortalama 45 dakika ve bu 45 dakikanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.  Daha önce soygun ile ilgili bir film veya dizisi izlemediğimiz için bu dizi konusu ile de bizi kendine çekti.

Ana konusu İspanyol Darphanesinin sekiz kişi tarafından soyulmasını anlatıyor. Tabi ki alt konularına bakınca sadakat , sevgi , aşk , birlik , güven konularını ele aldığını söyleyebiliriz.

Dizi başladığında ilk olarak profesörü tanıyoruz. Bizim en sevdiğimiz karakterlerden biri oldu profesör. 8 hırsızı bir araya getirerek 5 ay boyunca eğitim veriyor ve sonunda darphane soygununu dışarıdan yönetiyor.  Eğitim sonunda soygun başlıyor ve darphanenin içinde rehinelerinde bulunduğu o heyecanlı sahnelere ortak oluyoruz.

Soyguncular ve rehineleri kurtarmaya çalışan birde polis ve müfettiş kısmı bulunuyor. Soruşturmayı yöneten kadın müfettiş olayları çözmeye çalışıyor. Her telefon görüşmesinde saçını kalemle toplaması ise ayrı bir doğallık katmış. Zeki profesör ile zeki müfettiş arasında geçen akıl oyunlarını izlemeye doyamıyorsunuz.

Profesöre hayran kalmamak elde değil. Bir yandan kızıp bir yandan da yeteneğine hayran kalmanıza sebep oluyor.   Diğer karakterleri de anlatmaya kalkarsam spoiler vermiş olucağım için sadece Profesör’ü bilmeniz yeterli sanırım.

Oyunculuklar ise muazzam. Profesör rolünde Alvarı Morte , Berlin rolünde Pedro Alonso , Tokyo rolünde Ursula Corbero ,  Nairobi rolünde Alba Flores, Raquel Murillo rolünde ise Itziar Ituno hakkı ile oynamışlar. 

Bir bölümde Berlin’e bayılırken , bir bölümde Tokya’ya diğer bir bölümde ise profesöre bayılıyorsunuz. Diziye genel olarak hayran kalıyorsunuz.
Oyunculuk kalitesi , müzikleri , sahnleri ile uzun bir süre aklımızdan çıkmayan bir dizi oldu. Hatta keşke bu kadar ertelemezseydik dedik.

Sürükleyici senoryosu ve sonunu merak ettirmesiyle bizleri ekran başına kitliyor.
Eğer hala izlememişsiniz 3. Sezonu çıkmadan izlemeye koyulmalısınız.
3. sezonu çok yakın tarihte seyircisine kavuşuyor , bizde sabırsızlıkla bekliyoruz. :)
İyi seyirler…

Netflix'te La Casa De Papel : https://www.netflix.com/tr/title/80192098

Youtube'de La Casa De Papel : https://www.youtube.com/watch?v=yoZvMIlnnKw


 İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder