Etiketler

10 Şubat 2018 Cumartesi

About Time / Zamanda Aşk


Ya sana hayatındaki her an için ikinci bir şans verilseydi ?
Geçmişe dönmek isteseniz ne zamana dönmek isterdiniz ?
İzlediğiniz süre boyunca bu soruları size soran bir film Zamanda Aşk. 2013 İngiltere yapımı olan film ; bilim kurgu, romantik komedi türünde. Normalde bilim kurgu tarzındaki filmlerden pek hoşlanmasam da bu filmde ön planda romantik arka plan da bilim kurgu bulduğu için sonuna kadar izledim.
Yönetmeni ve senaristinin , İngiliz komedisinin vazgeçilmez ismi Richard Curtis bulunuyor. Başrolünde ise Domhnall Gleeson , Tim karakterini canlandırıyor.

Tim , annesi , babası , dayısı ve kız kardeşi ile birlikte bir sahil kasabasında yaşamaktadır. Bir yeniyıl partisinde 21. Yaşına giren Tim’in bir aile sırrını öğrenmesiyle başlıyor film. Babası Tim’e ailenin tüm erkeklerinin zamanda yolculuk yapabildiğini açıklıyor. Karanlık bir dolaba girip , yumruklarını sıkarak gitmek istediği zamana odaklanan Tim , hayal kırıklığı yaşadığı yılbaşı partisine geri dönüyor.

Tim aşk konusunda biraz şansız bir genç. Yeni yeteneğini öğrenmesiyle aşk konusunda da şansı açılıyor. Kısa bir süre sonra hayatının aşkı Marry ile tanışıyor ve zamanda aşk yaşıyorlar.

Zamanda yolculuk ile ilgili bir çok film olmasına rağmen pek sevmediğim tarzda filmler olduğu için pek izleme fırsatım olmamıştır. Fakat içine romantiklikte girince bir şans veriyim dedim ve sıkılmadan izlediğim bir film oldu.

Bu filmin altında bulundurduğu mesaj aslında elimizdeki ile yetinmeyi bilmek , anın tadını çıkarmak , mutlu olmak.  Bunları yapabilirsek hayattan tat alabileceğimizi ifade etmeye çalışıyor.

Filmi romantik komedi olarak ele aldığımızda zevkle izlediğim bir film oldu.
Zamanda yolculuk filmleride aşk arıyorsanız işte bu film tam aradığınız bir film. :)
İyi Seyirler.

About Time Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=Pm8ytNDx0k8
Beyaz Perde de About Time Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-201760/
Sinemalar da About Time Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/194018/about-time



İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder