Etiketler

23 Şubat 2018 Cuma

La La Land / Aşıklar Şehri


Müzikal bir film yorumu ile karşınızdayım. Dans izlemeyi ve öğrenmeyi çok isteyen biri olarak bu filmi izlemek çok zevkliydi. Bir çok yerde Oscar ödülü kazanmış ve hak etmişte. :)  İki saat boyunca heyecan , mutluluk , aşk ve dramı hissediyorsunuz.
Film Los Angeles’da bir otoban trafiğini sıkışması ile başlıyor. Trafiğin sıkışık olduğu o günde , bir korna ile Sebastian ve Mia tanışıyor. Mevsimler geçiyor ve tekrar bir parti sonra karşılaştıklarında Sebastian her ne kadar yüz vermese de Mia peşinden koşuyor.

Mia oyuncu olmak istiyor. Bu hayaline kavuşmak için sayısız elemeye katılıyor. Bu sırada da hayatını dizilerin ve filmlerin çekildiği bir cafede çalışarak kazanıyor. Sebastian’ın gördüğü anda etkilenen Mia , oyunculuk ve dans konusunda da çok başarılı.

Sebastian ise caz müzik sanatçısı. Kendi başına yaşayan ve kendini müziğe adayan Sebastian , piyona çalarak hayatını kazanıyor. Sebastian’ın hayali ise ölmekte olan caz müziğini canlandırıp , birclup açarak caz müziği kurtarmak istemesi. Mia ile tanışınca ilk gün yaptığı davranıştan utanıp özür dileyen Sebastian , Mia ise hayatında çok farklı bir yola giriyor.

Onları birleştiren şey ise hayallerinin peşinden yorulmadan koşmaları , ne olursa olsun vazgeçmemeleri ve birlikte el ele birbirleri için yardım etmeleri. Hayallerinin peşinden koşarken  , büyülü bir aşkın içinde buluyorlar kendilerini.  Sözlerin yetersiz kaldığı bu aşka , müzikler ve danslar eşlik ediyor…

Oyuncu kadrosuna baktığımızda Mia’yı canlandıran Emma Stone ve Sebastian’ı canlandıran Ryan Gosling’i görüyoruz. İkisi arasında ki uyumu her sahnede görüyoruz. Bu ikilinin dans ettikleri sahnelerde etkileyiciydi.

Film müzikal , romantik – komedi tarzında.  Şunu söylemeliyim ki illa ki müzikala ilgisi olan kişilerin bu filmi izlemesi şart değil. Müzikal sahneleri o kadar büyülü ki , sizleri derinden etkilediğini fark edeceksiniz.

Film müziklerini de o kadar iyiler ki şuanda dinleyerek bu satırları yazıyorum. :)
Gerçek hayat ile hayal dünyasını birleştiren bu filmi izlemelisiniz.
Sadece dans ve müzikler için bile izlemeye değer. :)

Şimdiden İyi Seyirler. :)


Aşıklar Şehri Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=yE-f1alkq9
Beyaz Perde de Aşıklar Şehri Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-229490/
Sinemalar da Aşıklar Şehri Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/227735/lala-land



İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder