Etiketler

16 Şubat 2018 Cuma

Eternal SunShine Of The Spotless Mind / Sil Baştan


Birini aklınızdan silebilirsiniz , ama onu kalbinizden atmak bambaşka hikayedir.
Sizce de aklınızdan atsanızda kalbinizden atabilir misiniz ?
İşte bu filmde bu sorunun cevabını veriyor bize. 2006 yılında çekilmiş olan bu filmin IMD puanı oldukça yüksek ,bu yüzden sürekli karşıma çıkıyordu. Kapağındaki fotoğrafta ilgimi çekince açtım ve izledim.
Filmin konusu ; Joel ve Clementine’nın iki yıllık bir ilişkileri vardır. Clementine , bu ilişkinin tüm anılarını tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bu duruma çok üzülen Joel ‘de aynı tıbbi müdaheleyi yapmaya karar verir ve yaptırır. Fakat müdahele sırasında durdurmak ister, pişman olur. Ve sonunda Joel ile Clementine yine bir araya gelir mi ?işte bu sorunun cevabı filmin sonunda muhteşem bir sahne ile çekilmiş. Etkilenmemek elde değil.



Şunu söylemeliyim ki , film öyle çerezlik bir film değil. Filmi izlerken odaklanmanız ve olayları çözmeniz gerekiyor. Filmin sahnelerinde sürekli bir zaman geçişi olduğu için dikkatli bir şekilde izlemelisiniz.

Filmin kapak fotoğrafına baktığınızda büyük bir aşk filmi izleyeceğinizi düşünebilirsiniz. Fakat bu film yoğun bir aşk filmi değil. Bu arada sürekli fotoğraftan bahsediyorum o fotografın geçtiği sahne de harika bir söz geçiyor ; “Şuan da ölebilirim , gerçekten çok mutluyum. Hiç böyle hissetmemiştim. Şuan da tam olarak olmak istediğim yerdeyim.” Aslında bir çoğumuz bu cümleleri kurmak için can atıyoruz , yani mutluluktan ölmek istiyoruz.

Başrollerinde Jim Carrey ve Kate Winslet’in bulunduğu filmde oyuncular istenilen bilgileri seyirciye veriyorlar. Filmin adının Türkçe’ye tam olarak çevrilmiş hali ise Kusursuz Aklın Sonsuz Günışığı.
Filmi izlerken sürekli kendimi onların yerine koyup düşündüğüm noktalar oldu. İçine çeken bir film.
Eğer hala izlemediyseniz bir an önce izlemeniz gereken bir film.

Kesinlikle izlemelisiniz.
İzleyenlerinde yorumlarını bekliyorum. (Spoiler vermeden tabi ki. )

İyi Seyirler...

Eternal SunShine Of The Spotless Mind Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=yE-f1alkq9I
Beyaz Perde de Eternal SunShine Of The Spotless Mind Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-40191/
Sinemalar da Eternal SunShine Of The Spotless Mind Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/93/sil-bastan


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder