Etiketler

22 Haziran 2018 Cuma

Into The Wild – Özgürlük Yolu



Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek çekilmiş bir film Özgürlük Yolu. Aslında her birimizin yapmak isteyipte yapamadığı birşeyi yapıyor başrolümüzde bulunan adam. O öyle cesaretli biri ki tüm hayatını , parasını bırakıp kendini doğaya bırakıyor.

1996 yılında Christopher MacCandless’in hayatını ele alan bir kitap olarak IntoThe Wild yayınlanıyor. Bu kitap ise 2011 yılında sinemaya uyarlanıyor. Filmin başrolünde Emile Hirsch bulunuyor.  Macera ve dram türünde olan filmin yönetmen koltuğunda Peter Weir bulunuyor.

Ailesinin tüm beklentileri karşılayan Mccandless üniversiteyi bitirir ve artık bu zorluklara dayanamayacağına karar verir. Toplanan parasını bir yere bağışlar ve elinde olan arabası ile yola çıkar. Yola çıkışından ailesinin haberi yoktur. Kısa bir süre araba ile yolculuk yaptıktan sonra sele kapılan arabasını terk eder ve sırt çantasını alıp yola yürüyerek devam etmeye karar verir.


2 yıl boyunca yolda yeni insanlar tanıyıp , yeni anılar biriktiriyor Mccandless. Yol boyunca çok büyük tehlikeler giriyor ve sonunda yine yoluna devam ediyor. Tek amacı Alaska’ya gitmek.


Film 2 saat 15 dakika , kimi zaman çok yavaş ilerliyor olsa da kimi zaman da çok hızlı ilerlediği oldu. Tam sıkılmaya başlıyorsunuz ki film birden hareketleniyor ve heyecanlanıyorsunuz.


Filmin konusu birazcık bizi anlatıyor aslında. Bizde Ufuk ile birlikte gezmek istediğimiz çok fazla yer var. Üzerimize düşen görevleri , sorumlulukları bırakıp gezmek istediğimiz çok oluyor. Fakat biz Mccandless gibi doğada yaşayarak yapamayız. Ki zaten bazen en basit gezmelere bile cesaretimiz olmuyor.

Filmde sahneler , oyunculuklar ve hatta film müzikleri harikaydı. Sürüp giden , akıcı bir film.
Bazı sahnelerde o kadar anlamlı sözler , replikler ve alıntılar var ki yazmadan geçemeyeceğim.

Eğer yaşama sevincinin insan ilişkilerinden kaynaklandığını düşünüyorsan , yanılıyorsun.
Bana aşk , para, inanç , şöhret ve adalet yerine gerçeği verin.

Mutluluk paylaşıldığında gerçektir.
Film kesinlikle izlemelisiniz…
İyi seyirler…



Özgürlük Yolu Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=g7ArZ7VD-QQ
Beyaz Perde de Özgürlük Yolu  Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-110101/
Sinemalar da Özgürlük Yolu Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/209262/ozgurluk-yolu

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder