Etiketler

9 Haziran 2018 Cumartesi

The Heartberak Kid – Şıpsevdi


Romantik –komedi tarzında film izlemeyi özlediğim için Ufuk ile birlikte bu kez bu tarzda çerezlik bir film izlemeye karar verdik. Hangi filmi izlesek diye arayış içerisindeyken Şıpsevdi karşımıza çıktı ve bir şans vermeye karar verdik ve açtık izledik.
Yönetmen koltuğunda iki kardeş olan Peter Farrelly ve Bobby Farrelly bulunuyor. 2007 yılında yayınlanan filmin başrolünde Ben Stiller bulunuyor. Yan rollerde ise Michelle Monaghan , Malin Akerman , Jerry Stiller gibi isimler bulunuyor.

Film hikayesine baktığımızda ise Eddie 40 yaşında hala bekar bir erkektir. Babasının sürekli baskı yapmasından ve çevresindeki herkesin çift olmasından dolayı kendini bir an önce evlenmek zorundaymış gibi hisseder. Bir gün şans eseri çevre araştırmacısı olan Lila ile tanışır. Lila sarışın , güzel bir bayan olduğu için Eddie’nin babası ve yakın arkadaşının baskısı ile altı hafta gibi kısa sürede evlenirler.

Evlenen Lila ve Eddie balayına giderler ve birbirilerini tanımaya çalışırlar. Aslında ikisi birbirinden çok farklıdır. Eddie espri anlayışı olan , romantik , eğlenceli bir eş adayı olduğunu düşündüğü Lila’nın gerçek yüzünü görür ve aslında birlikte bir hayat geçiremeyeceklerini anlamaya başlar. Tabi hal böyle olunca Eddie’nin başından aşağıya kaynar sular dökülür.

Balayında Eddie , Miranda adında bir kız ile tanışır ve ona aşık olur. Fakat kendisini balayında olduğunu , aslında evli olduğunu bir türlü açıklayamaz. Bu çıkmazın içinden çıkıp , Miranda ile aşk yaşamak ister , kalbini kaptırmıştır. Miranda’da Eddie’ye karşı boş değildir. Bu üçlüyü neler beklemektedir ? Film mutlu son ile mi bitiyor yoksa mutsuz bir son ile bitiyor ?

Eddie’ye yer yer kızarken , yer yer de acıdığınız oluyor. Bir ne yapacağımızı şaşırırken Eddie ne yapsın ?:) Romantik – komedi türünde olan filminde farklı bir konusu olmasıyla bizi kendine çekiyor.

Oyunculuklar , konusu güzel olan film de aslında tek bir sorun vardır. Oda filmin orijinal isminin türkçeye çevrilmesinde bir yanlışlık var gibi.
Çerezlik olan bir film , bir şans verip izleyebilirsiniz.
Biz sevdik , belki sizde seversiniz.

İyi seyirler…

The Heartbreak Kid Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=ON1-SohDqDg
Beyaz Perde de The Heartbreak Kid  Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-61180/
Sinemalar da The Heartbreak Kid Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/656/ipsevdi


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder