Etiketler

11 Haziran 2018 Pazartesi

İzmir Mavi Tren Yolculuğu



Gezi yazılarını biraz geciktirmiş olduğum için lütfen kusura bakmayın. Gezi yazıları benim için en önemli yazılar arasında olduğu için özenli yazmaya özen gösteriyorum. Bu yüzden de fazlaca geciktiriyorum. Şimdi fazla sözü uzatmadan tren yolculuğu ile yaptığımız İzmir gezimizi ve bunun hakkında bilgi vermeye başlayalım.

Öncelikle şunu söylemem gerekir ki , tren yolculuğu ben çok seviyorum ve o yolculuk sırasında enerji topluyorum. Ee hal böyle olunca Ufuk’un da hoşuna gitmeye başladı tabi. Biz sürekli tren yolculuğu yaparak nerelere gidebiliriz diye bakarken Kars’a gidelim diye düşündük. Fakat biz bunu konuştuktan sonra birden Kars Ekspresi gezisinde yer bulamamaya ve hatta oldukça meşhur bir gezi haline geldi. Rotamızı başka nereye çevirebiliriz diye araştırırken karşımıza İzmir çıktı.

Kars yolculuğu için çok heyecanlanmış ve çok heveslenmiştik fakat ne yazık ki olmayınca da evde kalmak istemiyorduk. Bu yüzden İzmir’e tren ile gitmeyi karar verdik.

Tren yolculuğunun avantajları ;
  • Bilet fiyatlarının ucuz olması.
  • Yolculuk sırasında çoğu yerde telefon çekmediği için kendinizi dinlediğiniz bir yer olması.
  • Trenin geçtiği yollarda harika manzaralara denk gelebilirsiniz.
  • Yola koyulduğunuz kişi ile yol sırasında istediğiniz kadar sohbet etmeniz , güzel zaman  geçirmenizi sağlıyor.




Tren yolculuğunun dezavantajları ;
  • Yolculuk süresinin uzun olması.


Başka da bir dezavantajı olduğunu düşünmüyorum. Sadece süresinin uzun olmasından dolayı da tren yolculuğundan vazgeçmek olmaz diye düşünüyorum. :) Zaten bir kere o yolculuğa çıktığınız da vazgeçemiyorsunuz.

Şimdi gelelim Mavi İzmir Ekspresine. Eskişehir kalkışlı olan tren gece 23:30 de hareket ediyor. Aynı Kars Ekspresinde olduğu gibi yataklı ve pulman seçenekleri var. Biz seçimimizi pulmandan yana kullandık. Zaten yataklı vagon dolmuştu ve sadece tek bir vagon vardı. Bu yüzden pulmanı seçmek zorunda kaldık ama hiçte pişman olmadık.

Normalde 12 saat süren yolculuk bizim için 14 saatlik yolculuk oldu. Bizde bu zamanımız boyunca kitap okuduk , sohbet ettik , müzik dinledik , manzaraları izledik , yemek yedik ve uyuduk. 

Kütahya , Balıkesir , Soma , Manisa derken kendimizi İzmir’de bulduk.  Tabi ki tek duraklar bunlar değil. Yarım saat , bir saat arayla çeşitli köy duraklarında durarak yolcu alıp indiriyor. Bu duraklarda sadece 5 dakika duruyor. Fakat bizim şansımıza Kütahya’dan binen askerlerin göndermesinden dolayı trenimiz biraz gecikti

Her vagonun başında ve sonunda tuvalet bulunuyor. Tuvaletler oldukça temiz ve sanırım yolculuk sırasında da temizleniyor. Onun dışında trenin her vagonu zaten çok temiz. Pulman da koltuklar 2+1 şeklinde bulunuyor ve koltuklar o kadar geniş ki çok rahat uyuyabilirsiniz veya eşyalarını koyabilirsiniz. Otobüslerdeki o sıkışıklıklardan sonra trende geniş koltuklar bize ilaç gibi geldi. :) Tek sorun gece trendeki hiç bir ışık kapatılmıyor ve karanlıkta uyumaya alışık olanlar için bu sorun olabilir. 

Vagonların bir tanesi ise kantin vagonu. Çay kahve , atıştırmalıklar alabileceğiniz ve tost yaptırabileceğiniz küçük bir kantin bulunuyor. Yolculuk sırasında da belli saatlerde kantin çalışanları vagonları gezerek bir ihtiyacımız olup olmadığını sormaya geliyor. Yolculuk sırasında aç kalmazsınız. :) Bizim size önerimiz sevdiğiniz atıştırmalıkları yanınıza almanız ve istediğiniz zaman rahatlıkla manzara eşliğinde yolculuğunuz da yemeniz. :)

Pulman bölümünde ne yazık ki telefonu şarj edebileceğiniz prizler bulunmuyor. Bu yüzden yola çıkmadan önce yanınıza power bankınızı almanızı öneririz. Her ne kadar yolculukta telefona çekmese de indiğiniz zaman ihtiyacınız olabilir , bu yüzden siz önleminizi almalısınız. :)

Biz tren yolculuğunu sevdiğimiz için gidiş gelişte de treni tercih ettik. Normalde 7-8 saate İzmir’e varabilirdik fakat bilet fiyatı 60tl olacaktı. Biz treni tercih ederek 12 saatte vardık ve bilet fiyatı 30tl oldu. Tabi ki tercih sizin.

Gelecek dönem de Türkiye’de tren ile gezmeye devam edeceğiz sanırım. Çünkü biz çok sevdik. :)
Umarım yeterli bir bilgilendirme yapabilmişimdir. Eğer aklınıza bir şey takılırsa her zaman sorabilirsiniz.
İyi gezmeler…


 İnstagram : minebasarn

Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder