Etiketler

6 Temmuz 2018 Cuma

Poseidonn’dan Kaçış



Macera filmlerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu aralar her gece bir deniz macerası filmi izleyerek heyecandan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Poseidon’dan Kaçış filmi için Ufuk bana sürekli izleyelim , güzel bir film diye söylüyordu. En sonunda bu ısrarları kabul ettim ve açtık izledik. Keşke daha önceden ısrarları kabul etseymişim diyorum. :)

Vizyon tarihi 2006 yılı olan filmin yönetmeni Wolfgang Petersen. Macera , aksiyon ve dram türünde olan filmin oyuncuları arasında JoshLucas , Kurt Russell ve Jacinda Barrett gibi isimler bulunuyor. Film 12 yıllık bir film olsa da efektler , oyunculuklar baya iyi. Bir buçuk saatlik bir film ama zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Film iki saat bile olsa izlenecek bir filmdi.

Poseidon bir yolcu gemisidir. 2000’den fazla yolcusu vardır. Yılbaşı gecesi için yolcular için eğlence başlamıştır. Poseidon gemisi Kuzey Atlantik üzerinde seyir halindedir. Geri sayı yapılır , yolcular kadehlerini kaldırır ve başlarına gelecek felaketten habersizdirler. Ansızın 30 metre yüksekliğinde gelen bir dev dalga , gemiyi alabora eder. Gemi ters kalır ve su almaya başlar.

Felaket anında bir çok kişi hayatını kaybederken , hayatta kalanlar kuruluş yolu aramaya başlarlar. İlk kurtuluş yolu aramaya başlayan kişi profesyonel kumarbaz olan Dylan Johns’dır. Normalde tek başına hareket eden Johns peşine takılan kişileri yanına almayı kabul eder. Bir anda 9 kişi olurlar ve çıkış yolu aramaya başlarlar.

Bir labirent gibi geminin içerisinden tepesine doğru yola almaya başlarlar. Kimi zaman çıkmazlarla karşılaşırlar , kimi zaman tırmanırlar , kimi zaman yüzerek kurtuluşu aralar.  Geminin yukarısına doğru çıkarken başlarına farklı farklı olaylar gelmektedir.

Kurtulmaya çalışken başlarına neler gelecek ?
Kurtulmaya çalışan bu 9 kişi birlikte kurtulabilecekler mi ?
Bir felaket filmi ancak bu kadar merak ve heyecan uyandırabilir. Filmin ismi aynı zamanda geminin de ismi olan Poseidon  ise deniz tanrısı anlamına gelmektedir. Bu yüzden filmin ismi de film için birebir uyumlu olduğunu söylemeliyim.

Yolcu gemisi filmi dediğimizde ilk akla gelen Titanic filmi olsa da , bu film ondan önce çekilmiş olan bir film. Çünkü Poseidon’dan Kaçış filminin ilk yapımı 1972 yılında Poseidon Macerası olarak ele alınıyor.
Azmin , cesaretin , kararlılığın , inancı ele alan çok güzel bir film.
Hala izlemediyseniz , açın ve izleyin.
Nefes kesen bir film.
İyi seyirler…

Poseidonn’dan Kaçış Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=Gs1IanflCGc
Beyaz Perde de Poseidonn’dan Kaçış Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-60016/
Sinemalar da Poseidonn’dan Kaçış Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/99/poseidondan-kacis


İnstagram : 
minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder