Etiketler

13 Temmuz 2018 Cuma

The Finest Hours – Zor Saatler



Sahil güvenlik tarihinde en büyük gemi kurtarma operasyonunu konu alan , gerçek bir hikayeden uyarlanmış olan bir film The Finest Hours. İlk olarak filmle ilgili tek söyleyeceğim şey tek nefeste , heyecanla izlediğim bir film oldu.

Denizin Kalbinde filmini izledikten sonra denizle ilgili filmleri izlemeye yöneldik ufuk ile birlikte. Ufuk’un zaten yelkenlilere karşı olan ilgisi , benim denize olan sevgim ile bu filmlerin tam bizlik olduğunu karar verdik. Karşımıza çıkan filmleri izlemeye koyulduk. Film paylaşımlarım da bir süre denizcilik ile ilgili film yorumları paylaşmaya devam edeceğim.

Film gerçek bir hikayeden uyarlandığını görünce nasıl ya ? nasıl yapmışlar tüm bunları ? nasıl bir cesaretleri var ?diye sormadan edemiyorum doğrusu. Filmin yönetmeni Craig Gillespie. 2016 yapımı olan filmin oyuncuları ise Caseyy Affleck , Chris pine , Eric Bana gibi başarılı oyuncular. 

Gerçek hikaye olan bu hikaye nedir ? Şimdi biraz sizlere hikayeden bahsedeceğim. 1952 yılında kış mevsiminde , İngiltere’nin doğu kıyılarında yola çıkan tüm gemileri parçalayan fırtınalı bir hava. 33 kişilik mürettebatı bulunan bir petrol gemisi bu fırtınaya takılır ve sulara gömülmeye başlar. Boston Sahil Güvenlik ekibi ise haberi alır almaz , batmakta olan gemiyi kurtarmak için hareket geçer. 4 sahil güvenlik ekibinin , yetersiz donanımı bulunan 11 metrelik küçük bir gemi ile yola çıkarlar.

18 metrelik dalgalarla , kasırga rüzgarı ile boğuşarak , pusula ve rüzgar camını yitirerek 33 kişinin hayatını kurtarmak için tümvarını yoğunu ortaya koyalar. Sahil güvenlik ekibinin kaptanı olan Bernie Webber’ın başarısından söz etmeden geçmek olmaz. Çünkü Webber zoru başaran kahraman bir kaptan.

Film bir kurtarma hikayesinden bahsedilse de , arka planda bulunan sahil güvenlik ekibinin aileleri ve arkadaşları da filmin içerisinde bulunuyor. Bu ek rollerde bulunan kişilerde filme çok farklı bir hava katmışlar ve bizlere o an duygularını çok iyi bir şekilde ifade ediyorlar.

Kısaca filmin hikayesinden bahsetmeye çalıştım. Bu hikayelerden bahsederken spoiller vermemek için ayrıca özen gösteriyorum. Fakat başka sayfalarda film yorumlarını okuduğumda bir çok spoiller veriliyor. Bu yüzden bence sizler sadece fragmanı izleyip filmi izlemeye başlamalısınız.

Efektleri , oyunculukları , konusu ile muazzam bir film.
Benim kalbimi yerinden çıkaracak bir film.

Yine olsa yine merakla izleyebileceğim bir film.
İki saatin nasıl geçtiğini anlayamadınız bir film.
Kesinlikle hemen açıp izlemelisiniz.
Şiddetle tavsiye ediyorum.

The Finest Hours Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=BQmllwTKtqU

Beyaz Perde de The Finest Hours Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-221875/
Sinemalar da The Finest Hours Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/228792/the-finest-hours

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder