Etiketler

9 Temmuz 2018 Pazartesi

Side Gezi 3. Bölüm – Manavgat Şelalesi



Side kumsalları , tarihi derken birde side’ye yakın yerlerde gezilecek yerler baktığımızda karşımıza Manavgat Şelalesi çıkıyor. Antalya’ya geziye giden birçok kişi şelaleleri görmeden geri dönmüyor çoğu kez. Bizde bize yakın olan Manavgat Şelalesi görmeden dönmeyelim dedik.

Manavgat Şelalesi , Antalya’nın ilçesi olan Manavgat’a bağlı olan mahalle olan Side’de yer alıyor. Antalya’ya 76 km Alanya’ya 62 km Side’ye 8 km , Manavgat merkezine ise 4 km uzaklıkta bulunuyor.


Yılda 1 milyon kişinin ziyaret ettiği bu şelale bildiğiniz şelaleler gibi yüksekten dökülen bir şelale değil.  Şelale yaklaşık 3-4 metreden aşağıya dökülüyor ama bu şelaleyi muazzam eden asıl özelliği debisi oluyor. Biranda yüzlerce metre küp suyu döküldüğü bir şelale. 
Manavgat şelalesinin diğer bir özelliği ise şelalenin en geniş yerinin tam 180 metre olası.

Bu şelaleyi iki tarafından da görebilirsiniz. Bir tarafı Manavgat Belediyesinin düzenlemesi ile oluşan bir park alanı. Diğer tarafı ise ağaçların ve tarlaların bulunduğu görünmesi zor olan normal bir alan. Tabi ki bu alandan ücretsiz bir şekilde görebilirsiniz. Fakat orada edindiğimiz bilgilere göre daha önceden karşı taraftan görüntü çok daha güzelmiş fakat şimdi ağaçların büyümesi ile görüntü biraz kapanmış olabilir.
Arkamızda bulunan ağaçlık kısım karşı taraf oluyor.
Biz herkes gibi Manavgat Belediyesinin düzenleme yaptığı ücretli girişi olan park alanından şelalenin görüntüsünü izledik.  Bu alan da çınar ağaçları ile kaplı , seyir terasları bulunan harika bir alan. Bu alan içerisinde restoranlar , kafeler, büfeler ve hediyelik eşya satan bir çok küçük mağazalar bulunuyor.



Park alanı oldukça küçük bir yer olduğu için bu şelalede geçirebileceğiniz en fazla zaman yarım saat olabilir. Aslında normal bir zamanda şelalenin diğer tarafından bir piknik yaparak doğa ile iç içe olacak şekilde zaman geçirmeyi isterdim.

Manavgat şelalesine girişte ne yazık ki müze kart geçmiyor. Şelaleye girmek için 6tl gibi bir ücret ödeyerek gürül gürül seslerin arasında şelalenin görüntüsünü izleyebilirsiniz.  Şelale parkının küçük olmasından dolayı yaz aylarında çok fazla kalabalık olduğunu öğrendik. Bu yüzden ilkbahar veya sonbahar aylarında ziyaret etmenizi öneririz.


Bir gezimizin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Side muhteşem denizi ve plajları ile , tarihi kenti ile , doğa ile iç içe olan şelalesi ile bizleri kendine hayran bırakıyor. Sadece dinleniriz , pek gezebileceğimiz yer yok nasılsa diye gittiğimiz Side gezimizde yine bol bol yeni yerler keşfettik ve beklediğimizden çok daha güzel bir gezi oldu.

Side merkezinde Antik Kent dışında öyle çok güzel kafeler , restoranların bulunmuyor ne yazık ki. Bu yüzden Side’ye gitmeyi düşünüyosanız hotelinizin tam pansiyon olmasına dikkat etmenizi öneririz.
Side doğal ve tarihi güzellikleri ile sizi kendine çağırıyor.
Her adı dolu dolu yaşayarak , tatil yaparak , tarihi zenginleri yakından görmek için tek yapmanız gereken şey Side’ye gitmek.
Eğer az gezi çok tatil diyorsanız Side sizleri bekliyor. :)
İyi gezmeler…


İnstagram :minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder