Etiketler

20 Temmuz 2018 Cuma

The Perfect Storm – Kusursuz Fırtına



Bir felaket filmi daha. Denizcilik ile ilgili çekilmiş tüm filmleri izleyeceğiz sanırım bu gidişle. Her birinin farklı konusu , farklı efektleri , farklı oyunculukları vardı ve her biri birbirinden güzel filmler , her biri nefes kesen filmlerdi.

İki saatlik film 2000 yapımı olsa da harika efektler bulunuyor. Yönetmen koltuğunda Wolfgang Petersen, başrollerinde George Clooney ve Mark Wahlberg bulunuyor. Gerilim dolu bir film aralarda dram bulunduruyor.

Andrea Gail adında bir tekne ve geminin kaptanı Bİlly Tyne. 6 kişilik bir ekip ile kılıç balığı avı yapıyorlar. Fakat çok verimsiz geçen avdan sonra hiçbiri memnun kalmıyor. Sadece 1 gün dinlenme sonucunda tekrar yola çıkıyorlar fakat bu kez şanslarını doğu tarafına deniyorlar.Yolculuk öncesi  Kaptan Tyne’nin daha fazla av yaparak para kazanma isteği gözünü döndüğü için ve hava durumuna bile bakmayı unutuyor.

Yolculuk sorunsuz devam ederken gelen bir faks ile hava durumunun kötüye gittiğini , tehlikenin yaklaştığını gören Kaptan Tyne  felaketten habersizdir. Telsiz bağlantısının kopması ile birden kendilerini 30-35 metrelik dalgaların arasında buluyorlar. Geri mi dönerler yoksa yola devam mı ederler sorusunun cevabı filmin sahnelerde.


Film sadece tek bir teknenin durumundan bahsetmiyor. Filmin bazı sahnelerinden 6 kişilik oluşan bu mürettebatın ailelerini gösterirken , bazı sahnelerde de aynı böylede bulunan diğer gemilerin durumları ve hatta kurtulma çabalarını gösteriyor. Bir sahil güvenlik helikopterinin gemideki kişileri kurtarmaya çalışması ve sonrasında kendilerinin de kurtulmaya beklemeleri gibi birçok farklı konu ele alınıyor.


2 saatlik filmde ana konu kılıç balığı avında olan gemi ile yan konularda çok fazla heyecan veriyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanmış olan filmin , teknede yaşananları nasıl bildiklerini doğru merak ettim. Filmi izlediğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Biz gemi , okyanus ve gerilim filmlerini çok sevdik ve buldukça izlemeye devam edeceğiz.
Sizlerin bu tarz öneriniz varsa onu da alabiliriz.
Eğer sizlerde hala izlememişseniz izlemelisiniz. :)
İyi seyirler…



The Perfect Storm Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=W9Tdw5nG4dQ
Beyaz Perde de The Perfect Storm Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-25517/
Sinemalar da The Perfect Storm Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/1294/kusursuz-firtina


İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder