Etiketler

15 Eylül 2018 Cumartesi

The Mountain Between Us – Aramızdaki Sözler



Felaket filmlerine biraz fazla mı alıştık ne? Sürekli bu tarz macera filmleri izlemek istiyoruz. Ve şansımıza da bu tarz filmleri bulmakta zorlanmıyoruz , gördüğümüz gibi açıp izliyoruz. İşte bu film de öyle denk gelmiş ve açıp izlediğimiz bir film. İnanın bazen sadece konusunu okuyup açıyoruz filmi , fragmanına veya yorumlarına bakmadan izlemeye koyuluyoruz. :)

Romantizmi ve hayatta kalma mücadelesini birleştiren bir film. Hikaye hiç birbirini tanımayan iki kişinin tanışması ile başlıyor ve sonra sürekli onların yaşadıklarını izliyorsunuz.  Bu filmin ismi geçince ilk aklıma gelen filmdeki Golden köpeği ve bembeyaz karlarla dolu dağlar. Bazı yerlerde gözlerimi kapadığımı itraf etmeliyim. Neden derseniz köpeğe bir şey olacak korkusu ile her seferinde gözlerimi kapadım , çünkü o sahnelere dayanamıyorum.

Alex ve Ben  uçağa yetişmek için havaalanında koşturuyorlar.  Sonra bir öğreniyorlar ki hava koşulları sebebiyle uçuşların hepsi iptal olmuş. Alex , kendi düğününe yetişmek için bir şekilde dönmek zorunda iken , Ben 10 yaşındaki minik hastasının amileyatına yetişmek zorunda.  Bir an önce varmaları gereken yerleri onları tanıştırıyor ve birlikte dönmek için çözüm arıyorlar.

Bir küçük uçak kiralayarak yola çıkıyorlar. Bu küçük uçakta Ben , Alex , pilot ve pilotun köpeği bulunuyor. Fakat yola çıkarken kimse hava koşullarını düşünmez , sadece ulaşmaları gereken yerleri düşünürler.  Ne demişler “acele işe şeytan karışır.” İşte tam da öyle oluyor. Küçük uçak fırtınaya , kar yağışına dayanamaz ve karların içine çakılır.

Alex ve Ben kendilerine geldiklerinde uçsuz bucaksız bir dağın tepesinde olduklarını fark ederler.  Alex’in sakatlığı Ben’e göre daha ciddi olduğu için pek hareket edemez. Birbirlerine güvenmek zorundadırlar ve birlikte düşünüp kurtulmaya çalışırlar. Karşılarına türlü türlü zorluklar çıkan bu ikili birbirinden ayrılmadan yanlarında Golden köpekle birlikte vahşi doğada korkunç bir yolculuğa çıkmak zorunda kalırlar. Sonunda ne mi oluyor ? Cevabı filmin sahnelerinde .

Charles Martin’in romanından uyarlanan bu filmin yönetmeni Hany Abu-Assad , başrollerinde is Kate Winslet ve Idris Alba’nın bulunuyor. Macera ve romantik türde ki bu film tam anlamıyla felaket filmi. 1 saat 50 dakikalık filmi 2017 yapımı.

Bu arada filmde görülen dağları hiçbiri yapay dağlardan oluşmuyor. Filmin çekimleri Kanada’da Purcell Dağları’nda yapılmış. Bazen manzarayı izlemekten altyazıları okumayı unuttum , o derece güzel manzaralar bulunuyor. Ne kadar zor çekimler olduğunu tahmin edebilirsiniz. Ama en zoru bence tatlış köpek için olmuştur.

Hayatta kalma mücadelesi ile başlayan öykü giderek bir aşk öyküsüne dönüşüyor. Kendi fikrim hem aşk hem hayatta kalma mücadelesi birbirine harmanlanmış olsaydı daha iyi olabilirdi.

Küçük kusurları dışında severek izlediğimiz bir filmdi.
Sizlerde hayatta kalma mücadelesi filmlerini seviyorsanız izleyebilirsiniz.
İyi seyirler…



The Mountain Between Us Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=XjAqYZXuNQA
Beyaz Perde de The Mountain Between Us Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-204833/
Sinemalar da The Mountain Between Us Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/229480/the-mountain-between-us

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder