Etiketler

16 Nisan 2020 Perşembe

Chernobyl



“26 Nisan 1986’da Ukrayna’da gerçekleşen ve direkt veya dolaylı olarak binlerce insanın ölümüne sebep olan nükleer patlama”dan çok daha fazlası.

İnsanların kendi kendine ortaya çıkardığı ve asla kazanılamayan bir savaş Chernobly. Gerçek hayattı yansıtan bu dizi dünyada uzun yıllar boyunca iz bırakacak nitelikte.
HBO yapımı olan dizi 5 bölümlük mini bir dizi. Oyunculuklar , yönetmenlik , gerçekleri gözler önüne serişi , o dönemi bizlere yaşatıyor.

Dizi, 1986 yılında Ukrayna’nın Pripyat kentinde yaşanan nükleer santralin patlamasını konu alıyor.  Patlama öncesi , patlama anı ve patlama sonrasında yaşananları , yönetimin bu durum karşısındaki düşüncelerini , kararlarını nasıl aldığı konusunda oluşan tüm soruları yanıtlıyor. Patlama da yaşanan endişe , korku ve kaosu seyirciye çok güzel bir şekilde aktarılmış.


Chernobyl dizisinin yönetmeni Johan Renck ve yaratıcısı Craig Mazin, dizi boyunca radyasyondan etkilenen vücutların nasıl bir hal aldığını da sansürsüz şekilde bize gösteriyor.

Başrollerinde Jared Herris, Stallen Skasgard, Emily Watson ve Jessie Buckley’i izlediğimiz dizide oyunculuklar göz dolduruyor. Oyunculuklar , dizi sahneleri , kullanılan kostümler tek kelime ile muhteşemdi. Hatta dizide zamanında Sovyetler Birliği tarafından yayınlanması yasaklanan görüntülerin canlandırıldığı sahnelerle radyasyonun insanlara, hayvanlara ne derecede zarar verdiğini net bir şekilde gösteriyor.


Eğer henüz bu diziyi izlememişseniz bir an önce izlemelisiniz.
Bu güne kadar izlediğimiz en iyi dizilerin arasında bulunuyor.
Gerçek hikayeyi konu alan dizileri hep sevmişimdir. :)
İyi Seyirler…



 İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder