Etiketler

18 Nisan 2020 Cumartesi

Don Miguel RUİZ - Dört Anlaşma




Hayatımızın kılavuzu diye anılan bir kitap Dört Anlaşma. Eminim ki bir çok kişi bu kitabın adını duymuştur veya bir kitapçı da çok satanlarda karşınıza çıkmıştır. Bu kadar çok bahsi geçen bir kitap , büyük bir merak oluşturdu içimde doğrusu. Hadi başlayalım kitabımıza.

Gün içinde bir çok anlaşma yaparız. Bu anlaşmalar kendimizle olabileceği gibi çevremizdeki kişilerle de olabilir. Kimi zamanlar karşı tarafı kabul ederken kimi zaman da biz kendimizi kabul ettirmek için elimizden gelenin fazlasını yaparız. Sürekli olarak anlaşma hayatımızın da bir parçası.

Kitap , Toltek Bilgelik kitabı diye geçiyor. Tolteklerin ne olduğuna dair bilgileri içeriyor ilk sayfalar.  Toltek  ‘mutluluk ve sevgiyi bilmenin yolunu kolay kılan Meksika Kızılderilileri tarafından uygulanan bir öğretidir.’ 

Hayatınızda uygulayabileceğiniz dört anlaşmadan bahsediyor kitabın sayfalarında. Eğer ki bu anlaşmaları günlük hayatınızda uyguladığınızda sizden mutlusu olmayacaktır diyor.  Daha yaşanır , daha mutlu , daha huzurlu bir hayatınız olmasını hedefliyor. Size üzülmemeyi vaad ediyor kitap. :)


Tabi ki kitap biter bitmez bunlar olacak diye bir şey yok. Anlaşmaları kendinize uyarlamınızı ve hayata geçirmeniz bekleniyor. Bu uzun yolculukta kitabı elinizden bırakmanızı , başınızın ucunda olması gerekiyor.

Peki bu Dört Anlaşma nedir ?

  1. Kullandığın Sözcükleri Özenle Seç
  2. Hiçbir Şeyi Kişisel Algılama
  3. Varsayımda Bulunma
  4. Daima Yapabildiğinin En İyisini Yap
Anlaşmaların başlıkları aslında ne yapmanız gerektiğini açıkça ifade ediyor. Kitabın sayfalarında bunlara ayrıntılarıyla anlatılmış. Bazı hikayeler yer verilmiş. Bir hikaye var ki aklımda büyük bir yer etti. Bu hikayeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Acısını dindirmek isteyen bir adam kendisine yardım etmesi için Budist tapınağındaki bir ustaya gider.
Adam ustaya sorar: “Usta günde dört saat meditasyon yapsam yüksek bilince ulaşmam ne kadar zaman alır?” Usta adama bakar “Eğer günde dört saat meditasyon yaparsan belki on yıla yüksek bilince ulaşırsın.” Der.
Adam durur,düşünür ve sorar: “Peki günde 8 saat meditasyon yaparsam ne kadar zamanda yüksek bilince ulaşırım?”
Usta adama bakar ve cevap verir: “Eğer günde sekiz saat meditasyon yaparsan belki yirmi yıla yüksek bilince ulaşırsın.”
Adam şaşırır ve sorar: “Ama daha çok meditasyon yaptığım halde neden daha uzun zaman alıyor?”
Usta tebessüm eder: “Sen bu dünyaya hazzı ve yaşamı feda etmek için gelmedin. Yaşamak, mutlu olmak ve sevmek için buradasın. Eğer iki saatlik meditasyonla yapabileceğin halde, sekiz saat meditasyon yapmaya kalkarsan yorgun düşersin, amacından saparsın ve yaşamdan haz almazsın.
Yapabileceğinin en iyisini yap. O zaman meditasyonun süresinin değil, yaşamının, sevmenin ve mutlu olmanın önemli olduğunu anlarsın.”
Bunun gibi bir çok hikayeyi okuyabileceğiniz harika bir kitap. Akıcı bir dille yazılmış kitap 112 sayfalık.  Tekrar tekrar okuyabileceğiniz bir kitap. Altı çizilmesi gereken bir çok cümle var fakat hepsini çizmek istiyorsunuz sonrasında. Her cümlesi ayrı değerli.  

En güzel kişisel gelişim kitaplarından biri olarak kitaplığımda yerini aldı.
Bu öneriler hepimizin içinde görünmez el frenlerimiz olsun. Bunları yaptığınızı düşündüğünüz an el frenini hemen çekin ki devam etmeyin.
Sizler okudunuz mu ? Neler düşünüyorsunuz ?
Keyifli okumalar…  



 
İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder