Etiketler

5 Nisan 2020 Pazar

Larry Crowne



Tom Hanks ve Julia Roberts’ın bir filmde birlikte olduğunu düşünün.
Tom Hanks’ın hem oynadığını hem de senaryosunu kendi yazdığı hem de yönetmenliğini kendisinin yaptığını düşünün.

Tüm bunlar bir araya gelince kulağa ne kadar güzel geliyor dimi ? Bizim için harika geliyor. Çünkü sevdiğimiz iki oyuncunun bir arada olduğu bir film.
 Daha önceden neden izlememiştik dememize sebep olan bir film. Filmi izlerken bir an bile zorlanmıyorsunuz , bu nerden çıktı dediğini olmuyor.

Komedi türünde olan film 2011 yılında çekilmiş. Bir buçuk saatlik filmde zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Senaryo ,  yönetmen ve başrolünde Tom Hanks bulunuyor. Diğer bir başrol ise Julia Roberts. Yan rollere baktığımızda ise Gugu Mbatha Raw , Bryan Cranston , Cedric The Entertainer gibi isimler bulunuyor.

Larry Crowne yıllardır bir süpermarkette çalışmaktadır. Çok sevilen ve ayın elemanı seçilen Larry’i üniversite eğitimi olmadığı için işten çıkarılır. Ödemesi gereken bir ev kredi ve kendini geçindirmesi para kazanması gerekiyor.  İş bulamayınca , yeni bir başlangıç yaparak yerel bir üniversiteye kaydını yaptırır.

Konuşma sanatı dersini alan Larry’in öğretmeni , Mercedes Tainot’tur. Mercedes hem öğretmenliğe hem de kocasına karşı olan ilgisini tamamen yitirmiştir. ( En sevmediğim öğretmen modeli , gerçek hayatını öğrencilere yansıtan. )

Larry’in genç öğrenciler grubuna katılarak kendi için bir şeyler yapmaya başlar. Bir süre sonra Larry ile Mercedes arasında her şey değişmeye başlar. Filmin konusu da burada başlamaktadır.

Severek izlediğimiz bir film oldu. Filmi dikkatli izlediğiniz de sizlere yine bir çok mesaj veriyor. Mesela okumanın yaşı yoktur gibi veya hiç bir şey için geç değildir gibi.
Çerezlik , güzel bir filmdi. Bir Tom Hanks filmi izlemiş olduğumuz için mutlu olarak filmi sonlandırdık. Eğer boş zamanınız varsa , kafa dağıtmak istiyorsanız bir şans verebilirsiniz.
Değerli olduğunu düşündüğünüz her şey elinizden kayıp gittiyse, yaşamak için yeni nedenler keşfedebilirsiniz.
İyi seyirler…


Larry Crowne Film Fragmanı ; https://www.youtube.com/watch?v=1UNtrqRG7GA
Beyaz Perde de Larry Crowne Filmi ;http://www.beyazperde.com/filmler/film-177302/
Sinemalar da Larry Crowne Filmi ;https://www.sinemalar.com/film/64049/larry-crowne

İnstagram : minebasarn
Facebook : Mine Başaran
Mail : minebsrn4@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder